Index Vakbarát Hírportál

Etanol a benzinben? Nem hozott megváltást

2022. április 8., péntek 06:24

Mégsem lesz olyan zöld a benzin attól, hogy etanolt keverünk hozzá. Legalábbis ezt mutatják a tapasztalatok, a Totalcar Híradóban kitérünk a részletekre. Szó lesz még a Volkswagen jövőképéről, a Honda körrekordjáról és a Ford Mondeo búcsújáról is.

Jó ötletnek tűnt etanolt keverni a benzinhez, sőt, tudományosan megalapozott, szépen felépített érvelés is tartozott ehhez a megoldáshoz. Csakhogy a tapasztalatok azt mutatják, mégis azoknak lett igazuk, akik akkor kételkedtek:

A Volkswagen szó magyarra fordítva népautót jelent, sőt, alapvetően a márka létrehozásakor is ez az elv volt előtérben. Abba most ne menjünk bele, hogy idehaza sajnos egyáltalán nem reális, hogy egy átlagpolgár mondjuk egy új Golfot vegyen magának. De hogy az autóipari folyamatok azt eredményezhetik, hogy a VW már hamarosan nem tömeggyártó lesz, hanem a prémiumpiacra koncentrál, az már durva:

Ha már Volkswagen és változások: a Multivan eddig rendszerint Transporter-alapú személyszállító volt, de most szakítottak ezzel a szokással. Immár nem teher-, hanem személyautó irányból közelítik meg a kérdést, mi pedig kipróbáltuk a konnektoros hibrid T7-est:

Amikor egy gyártó valamiféle új modell bemutatására készül, általában sejtelmes képekkel, árnyjátékos videókkal csigázzák a fantáziánkat. A Honda most sutba dobta ezt a módszert, és pirítottak egy körrekordot az új Civic Type-R-rel. Mi a figyelemfelkeltés, ha nem ez?

A nagy érkező mellett szóljunk egy nagy búcsúzóról is. A Ford Mondeo sokáig volt meghatározó szereplője a márka európai palettájának, de most elkészült az utolsó, utódja csak Kínában lesz:

Ha pedig az elmúlt napok legérdekesebb autózással kapcsolatos híreire, történéseire vagy kíváncsi, de nincs sok időd, itt a friss Zanza, amelyből pillanatok alatt naprakésszé teheted a tudásodat:

(Borítókép: Perkó Rudolf / Totalcar)

Rovatok