Index Vakbarát Hírportál

Félmillió forintnyi alkatrészt lopott ki a szalonautókból

2022. április 20., szerda 06:30

Jövőkép az Auditól, a jelen jövőautója a Mercedestől, egy szintén jövőbe mutató élményosztó a BMW-től, na meg az elmúlt napok legbénább tolvaja, aki a kamerák előtt dolgozott. Mindez egy helyen, a Totalcar Híradóban, ahol még azt is elmondjuk, hogyan tanulhatsz meg rendesen vezetni.

A BMW i4-nek papírforma szerint nem feltétlenül kellene jó autónak lennie. Mégis az, meglepően ügyesen mozog, és kezdhetjük elhinni, hogy villanyhajtással is lehet ám élvezetesen vezethető, sportos autót csinálni:

A Mercedes EQS-t korábban már kipróbáltuk többször is, azonban most itt az EQS SUV, ami a nevével ellentétben nem egy újabb változat, hanem egy nagy, benga hobbiterepjáró, persze rokon technikával:

Mutatott egy óriást az Audi is, igaz, az Urbansphere egyelőre csak tanulmány, de azt akarják nekünk bemagyarázni, hogy ez egy városi autó. Pedig közben 5,5 méter hosszú, ami irdatlanul nagynak számít. Oké, biztos van benne hely is bőséggel:

Ha gondolatban egy kicsit elengedjük a villanyt, és visszatérünk a hangos-szagos autók világába, igazán széles mosollyal nézhetünk rá a Renault Clio RS-re. Kisautó, 197 lóerős szívómotor – jó kombináció. De mit tudhat a pályánkon?

Úgy érzed, te sokkal ügyesebben terelgeted az autót, mint bárki, aki eddig megfordult a versenyünkön? Vagy épp ellenkezőleg? Szeretnél felzárkózni? Ha jobban akarsz vezetni, akkor azért, ha meg már azt hiszed, nagyon tudsz, azért meg főleg érdemes jelentkezni idei első tréningünkre, vannak még szabad helyek:

Legyél bár a kormánykerék igazi művésze vagy rutintalan kezdő, egy biztos: piásan soha ne ülj a volánhoz. Másnaposan se érdemes, mert még akkor is mutathat pozitívat a szonda, ha te már úgy érzed, minden oké. Az önellenőrzés működhet, de nem mindegy, milyen eszközzel:

Végül egy botcsinálta tolvaj, aki autószalonokban kiállított kocsikból lopott ki alkatrészeket. Ezzel durván félmillió forintos kárt okozott, de mindezt a kamerák kereszttüzében tette, ami finoman szólva sem volt okos dolog:

(Borítókép: Bolla György / Totalcar)

Rovatok