Index Vakbarát Hírportál

Előfizetéses extrák és 15 éves átlagéletkor

2022. április 22., péntek 06:28

Méregerős, elektromos Mercedes, aminek semmi hangja, előfizetéses extrák az autókban és kormány nélküli Teslák. Továbbá mennyivel nőtt az elmúlt években az autók átlagéletkora és mit gondol a Ford a luxusról? Totalcar Híradó.

Azt a kort éljük, amikor nem egyes tartalmakért fizetünk darabra, hanem előfizetünk egy teljes szolgáltatásra. Ami a Netflixnek bevált, az vajon működhet az autóiparban is?

Egy hosszú tendencia szomorúnak mondható mérföldkövéhez érkeztünk: a magyar autóállomány átlagéletkora elérte a 15 évet. Az Európai Unió átlaga ennél jóval jobb, de mégis mennyivel?

Kipróbáltuk a Mercedes 761 lóerős elektromos szörnyetegét, az EQS 53 AMG-t. Ekkora tűzerő még ezt a 2,6 tonnás autót is 3,4 másodperc alatt lövi ki 100-ra, de mi a helyzet az élménnyel?

Bár nem érhető el világszerte, úgy tűnik, hogy a Ford még így is komolyan veszi a luxusmárkáját, a Lincolnt. Most egy új tanulmányautóval, a Lincoln Star Concepttel jelentkeztek.

A Teslánál mindig szeretik az előremutató, de sokszor első hallásra fura megoldásokat: most például egy kormánykerék nélküli autót lengettek be. A robottaxiról egyelőre nem sokat árult el a gyártó, de annyit igen, hogy a tervek szerint semmilyen hagyományos kezelőszerv nem kerülne bele.

Rovatok