Index Vakbarát Hírportál

Keményen sújtja az autóipart az orosz–ukrán háború

2022. április 23., szombat 05:41

Nem kérdés, hogy az orosz–ukrán háború önmagában is tragikus, minden egyes emberélet borzasztó veszteség. Viszont elkerülhetetlen a következményekről is beszélni. Például azokról, amelyek az autóipart érintik. Emellett egy örök japánról, egy haszontalan, mégis nagyszerű BMW-ről és megfizethető villanyautókról is szól a mai Totalcar Híradó.

Félvezetőhiány, acélhiány, magnéziumhiány, koronavírus-járvány – csak néhány azon tényezők közül, amelyek az utóbbi időben sújtották, sújtják a világ autóiparát. Az orosz–ukrán háború úgy jött a területnek, mint földön fekvő embernek egy újabb rúgás:

A nyolcvanas évek japán autóinak külön rajongótáboruk van, nem is véletlenül. A friss Erőmérőben azt néztük meg, hogy egy Nissan 300ZX mennyire bírja a kiképzést a harmadik ikszen túl:

Sok kritika éri mostanában a BMW-t, elsősorban a dizájn miatt, de más területeken is csipkelődik a bajorokkal a közvélemény. Aki viszont ma arra kíváncsi, mit is jelent valójában a BMW, miben rejlik, rejlett mindig is a márka vonzereje, próbálja ki mondjuk a 220d Coupét:

A villanyautók drágák, kár is lenne tagadni. Az amerikai Rivian azonban megfizethetőbb platformot fejleszt, amelyre egy egész sorozat épülhet a jövőben. Kíváncsian várjuk:

A végére sajnos ezúttal is jutott egy érthetetlen manőver. Mert bár vannak esetek, amikor valaki véletlenül fordul szembe a forgalommal egy autóúton vagy autópályán, és az is elég szomorú, de még durvább, ha ezt szándékosan teszik:

(Borítókép: Papp Tibor / Totalcar)

Rovatok