Index Vakbarát Hírportál

A tökéletes Opel 20 évig készült

2022. május 1., vasárnap 05:32

A mai Totalcar Híradóban mutatunk egy Opelt, amelyet több mint húsz évig tökéletesítgetett a gazdája. Továbbá elmélyülünk abban, az autóárak emelkedésével milyen kocsiba érdemes rakni a pénzünket, ha azt szeretnénk, sokat gyarapodjon.

Emlékszik még valaki az Opel Asconára? Friss videónkban éppen egy ilyen autót mutatunk meg, de nem csak egy mezei alapmodellt. Ezt a darabot bő húsz éve reszelgeti a tulajdonosa. De tökéletes lett már?

Egy kutatás szerint immár a fogyasztás a legfontosabb szempont autóvásárláskor. Ide vezetett az energiaárak emelkedése, az üzemanyagok drágulása, bizony:

Nem ért egyet a Pesti alsó rakpart egy szakaszának végleges lezárásával a Magyar Autóklub. A szervezet hosszan kifejtett álláspontja szerint anélkül is lehetne zöldebb, élhetőbb várost kialakítani, hogy ellehetetlenítik az autósokat:

Egy francia kereskedő tette közzé az első képet az új BMW X1-esről. Igaz, ez még nem a teljes leleplezés, csupán a bajorok legkisebb hobbiterepjárójának sziluettje rajzolódik ki. Naná, hogy ebből is lesz elektromos:

Mialatt a legtöbb gyártó a részben vagy teljesen villanyos hajtású járművek fejlesztésén dolgozik, vannak olyan szereplői is az autóiparnak, akik más területeken is alternatív megoldásokat keresnek. Az Audi például újrahasznosított üvegekben gondolkodik:

Az autó nem jó befektetés, mert folyamatosan veszít az értékéből, hallottuk már sokszor ezt az intelmet. De most éppen úgy alakulnak az árak, hogy amit tavaly megvettünk, ma már érheti a másfél-kétszeresét. Meg amúgy is: vannak olyan klasszikusok, amelyek soha nem kerülnek már kevesebbe. Gondolatkísérletünkben arra kerestük a választ, mit érdemes eltenni az utókornak:

(Borítókép: Sturcz Antal/Totalcar)

Rovatok