Index Vakbarát Hírportál

Ezért drágultak brutálisat az autógumik

2022. május 20., péntek 06:12

Nem csak az új és használt autók indultak eszeveszett drágulásnak, jó ideje halljuk már, hogy a benzinársapka nélkül 6-700 forintért tankolnánk. De ha gumit kell venni a kocsira, akkor sincs okunk az örömre. A Totalcar Híradóban kutatjuk az áremelkedés okait, megmutatjuk a friss Civil Pofátlan(tan)ítást, és alkoholszondákat tesztelünk.

Durván megdrágultak az autógumik, ráadásul a folyamat még mindig tart. Cikkünkben utánajárunk az okoknak, és azt is megnézzük, mire érdemes figyelni, ha mégis találunk olcsóbb abroncsokat:

Ha nem akarjuk ittas vezetés miatt bukni a jogosítványunkat, a legkézenfekvőbb jótanács, hogy ne vezessünk piásan. Ez egyébként a közlekedésbiztonság szempontjából is fölöttébb ajánlott. Mi viszont megnéztük, melyik alkoholszondára érdemes hagyatkozni, ha önellenőrzést végeznénk:

Kiderült, mennyibe fog kerülni a Volkswagen elektromos retró busza, az ID.Buzz. Nem a kispénzű hippik kedvence lesz, az egészen biztos. Az áruszállító változat lesz a legolcsóbb, de azért a pénzért is takaros kisvárosi családi házakat lehet kapni, a személyautó-kivitelekről nem is beszélve:

Megjelent a Budapesti Autósok és a rendőrség közös videósorozatának legfrissebb része. A Civil Pofátlan(tan)ításon immár tizenkettedszer szörnyülködhetünk, azzal szembesülve, mennyi életveszélyes szituáció alakul ki felelőtlen sofőrök miatt az utakon:

Elképesztően erős lesz az első elektromos Bentley, ezt pedig nemcsak a katalógusban láthatják, hanem a való életben is érezhetik a leendő tulajdonosok. Például abból, hogy másfél másodperc alatt gyorsul százra. Igaz, ehhez forszírozni is kell, mert alapesetben „csak” 2,7 másodperc ez az adat:

Tudod, mennyi ideig tart ellopni egy Teslát? Mindössze tíz másodpercig. Tehát mire ezt a bekezdést elolvasod, valahol talán már el is kötöttek egyet. Na jó, annyira nem eszik forrón a kását, de a lehetőség elvileg adott:

(Borítókép: Göbölyös Zsolt / Totalcar)

Rovatok