Index Vakbarát Hírportál

Tankolás külföldi rendszámos autóba és egy igazi sportautó

2022. május 29., vasárnap 06:06

Egy vérbeli sportautót, a Toyota GR86-ot próbáltuk, aztán pedig teszteltük, hogy mennyire van felkészülve a rendszer a külföldi rendszámos autók tankolására. Továbbá lesz még egy tanpályás beszámoló, egy szükségtelenül erős elektromos BMW és egy dízel izomautó. Totalcar Híradó.

A Toyota GT86 azt adta, amit egy csupasz élményautótól elvárhatunk: pörgős szívómotor, hátsókerékhajtás, csodás futómű és alacsony súly. Az utódjának tekinthető modellt, az új GR86-ot vezettük.

A héten csütörtökön bejelentették, hogy péntektől külföldi rendszámos autóba már csak piaci áron lehet üzemanyagot tankolni, a hatóságilag szabályozott ár rájuk nem érvényes. Mennyire van felkészülve a rendszer az új szabályozásra? Egy külföldi rendszámos autóval teszteltük.

A BMW új elektromos autóját, a sikkes lapos tetővonalú i4-et teszteltük. Az M50-es változat komikusan erős, 544 lóerőt tud, az ára pedig egy egész jó budapesti lakást ad ki. Ígéretes, de azért vannak érdekes részletei. Karotta videós tesztje.

Az amerikai izomautók nagyon különbözőek, de egy szinte biztosan közös bennük: a motortérben egy nagy V8-as motor gurgulázik. Vannak olyanok, akik szerint van más megoldás is: például itt ez a Chevy Nova, amiben egy hatalmas dízelmotor van és még versenyeznek is vele.

Lezajlott a Totalcar Tréning, ahol bárki kipróbálhatta, hogy milyen az, amikor egy éles helyzetet kell lereagálni. A helyzet a Groupama Tanpályán azért nem volt annyira éles, inkább csak azt imitálta. Képes beszámoló következik.

Rovatok