Index Vakbarát Hírportál

Félliteres fogyasztás ígérő Merci és egy fura új Lexus

2022. június 3., péntek 05:46

Autók, amikről nem is gondolnád, hogy veteránok lettek, és egy TGV, ami igazából Renault Master. Továbbá lesz még egy étvágytalan Mercedes GLC, egy türelmetlenül előző porschés és egy fura új Lexus is. Totalcar Híradó.

A veterán kor egy autónál hivatalosan harmincévesen jön el. 1992 nem tűnik távolinak, de bizony az ekkor gyártott autók ma már veterán korúak. Immár olyan típusok is beférnek ebbe a kategóriába, amelyek néhány példánya még napi használósként fut az utcán.

A szupergyors francia vonatot, a TGV-t talán senkinek nem kell bemutatni, ahogy a Renault Master furgon is elég ismert típus. Annyi biztos, hogy szinte semmi közük egymáshoz, de egy reklám miatt mégis egybeolvadt a vonat és a furgon, hogy megszülessen ez az érdekes szerkezet.

Megjelent a frissített Mercedes GLC, amely kívülről ugyan nem változott sokat, a lemezek alatti részekkel sok munkaórát töltöttek el a mérnökök. Például a konnektoros hibrid hajtáshoz szokatlanul nagy akkumulátor jár, így a gyár ígérete a fogyasztásra egyes modelleknél fél liter 100 kilométerenként.

Az előzés a KRESZ szerint is veszélyes művelet, amit érdemes a lehető legnagyobb körültekintéssel elvégezni. A videóban szereplő Porsche Panamera tulajának valószínűleg ezt sose mondták, ugyanis olyan helyen próbált előzni, ahol nem kellett volna.

Bemutatták az új Lexus RX-et: az előd már 2015 óta a piacon volt, így időszerű volt a váltás. A megújult változat új műszaki alapokat is kap, illetve a formáját is a Lexusra jellemző, furán izgalmas formanyelv szerint rajzolták át.

Rovatok