Index Vakbarát Hírportál

Egy Toyota azoknak, akik szeretnek vezetni

2022. június 12., vasárnap 06:24

Amikor a Toyota bemutatta az új GR Suprát, sokan húzták a szájukat, hogy nincs benne kézi váltó. A problémát orvosoltak a japánok, a Totalcar Híradóból kiderül, milyen sikerrel. Keressük továbbá az igazi Mercedest, és bemutatunk egy legendát is.

Bár várni kellett rá, végül csak megérkezett a kézi váltós Toyota GR Supra. Ha pedig már belerakták azt a sok munkát, mi is kipróbáltuk, milyen lett. És vajon van is igény a klasszikus értékek mentén épített sportautókra?

A Telepjárók legfrissebb adásában keressük az igazi Mercedest. Mert a német gyártó sokféle autót készített az évtizedek során, de melyik lehet az, amelyik leginkább tükrözi a filozófiájukat?

A Lamborghini története igazán filmbe illő. A traktorgyáros úgy dönt, hogy sportkocsikat készít, ehhez pedig a Ferraritól csábítja el a szakembereket. Ráadásul a legendás V12-es is egy vezethetetlen borzalomnak indult:

Hathavi fizetésüknek megfelelő összeget kínál a Nyizsnyij Novgorod-i gyár dolgozóinak a Volkswagen, ha felmondanak. A német konszern azon autógyártók egyike, amelyek leállították oroszországi tevékenységüket a háború kezdete után. Ez az üzem viszont nem az övék, így szokatlan eszközhöz nyúltak:

Durván meghajtotta a szerelő a javításra beadott Corvette-et, és bár elsőre csak pár száz dollár lett volna a kárpótlás, az ügyfél végül egy új autót kapott a sajátjáért cserébe:

(Borítókép: Bolla György/Totalcar)

Rovatok