Index Vakbarát Hírportál

Ezeket az autótípusokat ne keresd többé

2022. június 21., kedd 05:49

Hatalmas felhajtást tudnak keríteni az autógyártók egy-egy új modell bemutatásakor. Sokkal csöndesebb, amikor éppen kinyírnak bizonyos típusokat. A Totalcar Híradóban összeszedtük, melyektől kell érzékeny búcsút venni. Hoztunk jótanácsokat az autópályás közlekedéshez, és búslakodunk fővárosi forgalmirend-változáson is.

Milyen népszerűek voltak egykor az egyterű személyautók, ugye? Belefért a család, a csomag is, igazi univerzális megoldás. Mégis kikoptak, az SUV-k terjedtek el helyettük. Ott voltak aztán a kis kategóriás kombik is, mára hírnökük sem igen maradt. Cikkünkben azokat a modelleket gyűjtöttük csokorba, amelyeknek nincs már jövőjük:

Hétfőtől lezárták a budai alsó rakpart egy szakaszát. Alapos oka van a forgalmirend-változásnak, de ez akkor is elég rosszul fog majd esni a közlekedőknek az elkövetkezendő időszakban:

Nagyon hasznos bejegyzést tett közzé Instagram-oldalán a Magyar Közút. Ezúttal az autópályás közlekedéshez adtak jótanácsokat, amire nagy szükség is van, mert ilyenkor, nyáron sűrűbb a forgalom a sztrádákon, ráadásul olyanok is útnak indulnak, akik egyébként kevesebbet vezetnek ilyen viszonyok között:

Újabb kínai autógyártó tűnik fel Európában. A Voyah az idehaza egy fokkal jobban ismert Dongfeng prémium márkája. Oslóban már szalont is nyitottak, ahol egyelőre csak egyetlen modellt lehet megnézni. Az ára még annak sem ismert:

Legendás esemény az autóbolondok világában a Goodwood Festival of Speed. Nem igazi autóverseny ez, inkább afféle látványosság, vagy ahogy a neve is mutatja: fesztivál. Erre készül érdekes, Batmobile-szerű autóval a McMurry:

(Borítókép: Totalcar)

Rovatok