Index Vakbarát Hírportál

Drága javítások az adblue miatt és egy új Volkswagen

2022. június 29., szerda 05:38

Van olyan, hogy az elromló adblue rendszert egymillió javítani, és olyan is, amikor a Volkswagen bemutat egy új villanyautót. Továbbá szó lesz még a lejáró műszaki vizsgákról, egy különleges és gyors Mazdáról, illetve egy tolvajról, aki belül művészlélek. Totalcar Híradó.

Az adblue rendszer ma már minden dízelmotor alapkelléke: így tudják teljesíteni az egyre szigorodó környezetvédelmi normákat a dízelek. De mi történik, amikor összedől ez a rendszer? Egy konkrét példát mutatunk, ahol egy hároméves autón egymilliós a javítási költség.

A Volkswagen bemutatta a Passat elektromos megfelelőjét, ami az ID.Aero nevet kapta. Egyelőre csak koncepcióautóról van szó, de annak elég ígéretes: rendkívül jó alaktényező, nagy akksi és 620 kilométeres hatótáv.

Lejárt az autód műszaki vizsgája a Covid alatt és éltél a lehetőséggel, hogy nem muszáj azonnal meghosszabbítani? Csütörtökig van időd, hogy időpontot intézz magadnak egy vizsgaállomáson. Mutatjuk a részleteket.

A Tulaj a pályán legfrissebb részébe egy nagyon különleges autó érkezett: egy Wankel-motoros Mazda RX-7. A bolygódugattyús motor szinte összeforrt a japán márkával, a híre azonban nem túl jó. De mit tud az öreg Mazda a pályán? Lemértük!

Az első Taxi-film módszerét próbálta utánozni egy tolvaj, akit Óbudán kaptak el a rendőrök: a Peugeot 206 SW-jét éppen aranyról fújta át ezüstre. Kicsit kevésbé profin állt hozzá a művelethez, hiszen nem egy kamionban csinálta, illetve az eszköz is egy sima festékszóró kanna volt.

Rovatok