Index Vakbarát Hírportál

Citroen Xsara használtan, Corvette egy drogdílertől

2022. július 3., vasárnap 05:42

Egy jó francia autó, amit senki nem mer megvenni, illetve a Covid-műszaki rejtelmei. Szó lesz még egy rendőrautóról, ami egy drogdílertől származik és ráadásul még Corvette is, egy bringásról, aki annyival ment, ami még egy sportmotortól is nagy szám, illetve lesz egy váratlanul hosszú tréler is. Totalcar Híradó.

A francia autókat körüllengő előítéletek miatt sokan fáznak mindentől, ami abban az országban készült. Hatványozza a helyzetet, ha az adott autó még régi is. De igazak ezek az előítéletek? Egy öreg Xsara például teljesen vállalhatatlan? Nem éppen!

A járvány alatt sok ideig nem volt kötelező megújítani az autókról lejáró műszaki vizsgát. Ez a kedvezmény most lejárt, mi pedig utánajártunk, hogy mi ilyenkor a teendő és hogy mekkora a tumultus a vizsgaállomásokon.

Floridában lefoglalt a rendőrség egy Corvette Z06-ot egy drogdílertől és remek humorérzékkel beállították a saját flottájukba. A 650 lóerős sportautót – bár az ereje adott lenne hozzá – nem üldözéshez fogják használni.

Autóval és motorral is komoly tempó a 272 km/h, ahol már minden kis rezdülésre is nagyon kell figyelni. Bringával ez teljesen elképzelhetetlennek tűnik, valaki mégis megcsinálta. Méghozzá úgy, hogy egy motor vontatta.

Ellenőrzés közben egy szokatlanul hosszú tréleres szerelvényt kapcsoltak le a rendőrök az M4-es autóúton. Összesen három autót vitt és már ránézésre se tűnt szabályosnak. A gyanú igazolást nyert, közel másfél tonnával szaladt túl a megengedett határon.

Rovatok