Index Vakbarát Hírportál

Motortesztelés és a leggyorsabb Tesla

2022. július 5., kedd 06:11

Mielőtt gyártásba kerül, rengeteg teszten esik át egy motor, amiről mesélünk is. Aztán mutatunk egy olyan Ladát, amelyben még be se járatták a gyári motort, illetve egy Teslát, amellyel 350-nel hasítottak. Továbbá szó lesz még az Európába érkező Ford Broncóról és egy rettentő fura, darabokból összelegózott Ladáról is. Totalcar Híradó.

Előfordul, hogy nem bírja sokáig egy autó motorja, ami sok mindentől alakulhat így: futásteljesítmény, kíméletlen használat vagy akár a rossz konstrukció is okozhatja. A gyártók igyekeznek eleget tesztelni, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Bemutatjuk ezt a tesztelési folyamatot.

Hatvanban jártunk a Retropartyzánok találkozón, ahol megrendeztük a Tulaj a pályán kicsinyített változatát. Itt egyébként egy ismerős autóba is belebotlottunk: ez az a Lada, amely 34 év után került elő a garázsból, és mindössze 104 kilométert futott. Sok vidámság és érdekes autók következnek.

A Tesla Model S legdurvább változata, a Plaid erősebb, mint egy Bugatti Veyron, miközben egy relatíve nagy, családi szedán. A biztonság kedvéért eddig korlátozták a végsebességét, amit most egy csapat kikódolt, és megnézték, hogy mennyit tud a leggyorsabb Tesla.

A Ford Bronco egy elég jól sikerült modell, és már a bemutatáskor úgy tűnt, hogy lenne rá érdeklődés Európában is, eddig ez bizonytalan volt. Most azonban mégis itt a hivatalos infó: Európában is megvehető lesz a bájosan retró Bronco.

Frankenstein, a híres testépítő is elbújhat a mögött a művész mögött, aki több Ladából szögelte össze a maga szörnyetegét. A látvány sokkoló, a létjogosultság pedig megkérdőjelezhető.

Rovatok