Index Vakbarát Hírportál

Gyerekek a forró autóban: elkerülhető a tragédia?

2022. július 7., csütörtök 05:39

Az idei nyár eddigi legforróbb napjait éljük éppen, ilyenkor nem lehet elégszer mondani: ne hagyjunk gyereket vagy kisállatot az autóban. Akár tíz perc alatt is elviselhetetlen lehet a forróság az utastérben, könnyen tragédiába torkollhat a figyelmetlenség.

A dízelmotorok eléggé háttérbe szorultak az elmúlt években, a Mazda mégis bemutatott egy új, 3,3 literes hathengerest a CX-60 típusban. Ennek csak most közölték a pontosabb adatait.

A Hyundai sportmodelleket fejlesztő N részlege július 15-én bemutatót tart, a titokzatos új modell a körvonala alapján akár egy 1980-as évekbeli versenyautó is lehetne.

Hszi Csinping már uralkodása kezdete óta az állami luxusautó-gyártó, a Hongqi autóit használja, de most itt egy új elnöki modell, amelyet eddig másutt nem láthattunk.

Korábban egy szupersportkocsikra optimalizált versenypálya felépítését tervezte egy elhagyott katonai bázison az MSV nevű cég, ám a villanyautók gyors térnyerése kapcsán változtattak a terveiken.

A Révész Racing versenymérnöke, Bakó Csaba elmesélte, hogyan kell gyorskötözővel és ragasztószalaggal Eb-futam-győztes teherautót építeni.

A hatos BMW a Bangle-korszak egyik meghatározó darabja, de aki ilyet akar tartani hobbiból, jobb, ha felkészül arra, hogy költeni kell rá. A MűhelyPRN mai adásában egy háromliteres benzines darabot vizsgáltunk meg.

Rovatok