Index Vakbarát Hírportál

Végre megtudjuk, mekkora volt Napóleon pénisze

2014. április 8., kedd 10:34

Tudta, hogy Napóleon pénisze New Jerseyben van? Nem, mi? Pedig ott van, egy urológustól örökölte meg a fia, a mostani tulajdonosa. És hát, hogy is mondjuk, aprócska.

Szegény Napóleon, valószínűleg azt hitte, hogy hódításaival a történelem halhatatlan alakjává fog válni. Ez sikerült is neki: még az is tudja a nevét, aki csak a konyakos üvegről ismeri. Viszont arra biztos nem gondolt, hogy csaknem kétszáz évvel a halála után a hímtagján fog csámcsogni (elnézést) a tudományos világ, az Independent és a Channel 4 dokumentumfilm-sorozata.

De hát van min, illetve pont az, hogy nem nagyon van min. Ahogy az Independent írja, a császár hímvesszője mindössze másfél hüvelyk hosszú volt. Egy hüvelyk 2,54 centiméter, az másféllel szorozva annyi mint... igen, annyi.

De ki akarta megmérni?

A Channel 4 brit tévécsatorna dokumentumfilm-sorozatában, a Dead Famous DNA-ben híres emberek maradványait elemzik. A sorozatban feltűnt már Elvis DNS-e, Hitler hajszála – és most Napóleon hímvesszője is. A műsort vezető Mark Evans elutazott New Jerseybe, hogy megtekintse a maradványt, amit Evan Lattimer birtokol.

A péniszt Lattimer apja, egy nyugdíjas urológus vásárolta egy párizsi aukción, 3000 dollárt fizetve a testrészért. Mai árfolyamon ez 666 ezer forint; ebből két tonna akciós felvágottat lehetne vásárolni. A császárhúst, úgy tűnik, ennél drágábban adják. A Lattimer-család csak Napóleon izéjeként emlegeti a becses műtárgyat.

De hogy került Lattimerhez a pénisz?

Ifjabb Lattimer történelmi ereklyeként tekint Napóleon izéjére, és egyelőre csak 10 embernek hagyta, hogy megtekintsék. Film vagy fénykép soha nem készült róla.

Már egy csomó péniszt láttam, a csivaváétól az óriás ámbráscetéig. Ez nagyon ki van száradva. [...] az utolsó hely, ahol remélném, hogy megtalálom, New Jersey lenne. Fura, hogy az elszáradt pénisz végül messzebbre jutott a világban, mint maga Napóleon.

– jegyezte meg Lattimer.

(Érdekesség: nemcsak Napóleon hímtagja, de Hitler vécéje is New Jerseyben van.)

Rovatok