Index Vakbarát Hírportál

Kiselefánt vs 14 oroszlán 1:0

2014. november 14., péntek 16:53

Kiváló oktatóvideó készült növendék elefántoknak arról, miért kell a csordával maradni: hogy ne kelljen 14 oroszlánnal harcolni, mint annak a fiatal elefántnak, aki valamiért mégis egyedül maradt.

Egy zambiai szafarin résztvevő turista rögzítette azt a felvételt, amin éhes nőstényoroszlánok próbálnak legyűrni egy növendék elefántot, de hiába, mert a fiatal állat ellenáll. Először csak lerázza őket magáról, aztán pedig átgyalogol egy folyón, ahová a vízbe csak végső esetben, kényszerűségből beleugró oroszlánok már nem követik.

14 éhes oroszlánnal küzd az elefánt

Pontosabban csak az egyikük, de aztán ő is visszafordul, mikor látja, hogy egyedül maradt a vízbe visszacsörtető, harcias elefánttal. „Évek óta vezetek túrákat, de ilyet még sosem láttam” - nyilatkozta a túravezető. „Eléggé aggódtunk, hogy az oroszlánok a szemünk láttára ölik majd meg az elefántot, de a harcias elefánt végül csatát nyert 14 oroszlán ellen, hihetetlen.”

A nem hivatalosan, de teljes joggal Herkulesnek elnevezett elefánt a hírek szerint később visszatalált a csordájához, és azóta is biztonságban van.

Rovatok