Index Vakbarát Hírportál

Saját óvodát nyitnak az oltásellenesek Ausztráliában

2015. november 30., hétfő 22:10

Januártól lép életbe az az új törvény Ausztráliában, ami kifejezetten az oltásellenes családokat hozza kellemetlen helyzetbe. A Buzzfeed jelenti, hogy az új törvény szerint nem kaphat semmilyen támogatást az a család, amelynek gyereke nincs beoltva. Victoriában konkrétan óvodába sem járhat a gyerek, ameddig nem kapja meg a megfelelő oltásokat.

Erre reagálva az oltásellenesek akcióba kezdtek, hogy magánóvodákat hozzanak létre a saját gyerekeiknek, hiszen az új törvény miatt sokuknak nem lesz pénze óvodába járatni a gyermekét. Ez viszont hosszú távon komoly problémákba ütközhet, mert az ilyen magánintézmények létrehozása több államban is törvénybe ütközik. Scott Morrison állami kincstárnok azóta gyorsan leszögezte, hogy

Ezek az intézmények egy fitying állami pénzt nem kapnak.

- ezt garantálja a politikus.

Az oltásellenességnek egyre többen dőlnek be annak ellenére, hogy minden létező tudományos fórumon aggodalmukat fejezik ki a szakértők. Idén nyáron meghalt egy hatéves kisfiú, akit a szülei nem voltak hajlandóak beoltatni, majd pont attól a torokgyíktól betegedett meg, amit az ilyen védőoltásokkal előznek meg. Szinte ezzel egy időben találták meg annak a 61 éves georgiai orvosnak is a holttestét, aki az egész oltásellenes mozgalom egyik nagy hirdetője. James Bradstreet állítólag öngyilkos lett.

Azonban hiába cáfolja meg sokadszorra a tudomány, hogy az oltások nem okoznak autizmust, vagy más betegségeket, a mozgalom egyre népszerűbb. Nemrég Jim Carrey amerikai színész borította ki a közvéleményt az oltásellenes baromságaival.

Rovatok