Index Vakbarát Hírportál

Kuruzslás miatt perelik a tévés kamudoktort

2016. október 6., csütörtök 14:10

A Mosonmagyaróvári Járásbíróságon kezdődött meg annak a férfinak a pere, aki éveken át azzal hitegette a tévénézőket, hogy komoly rákkutató, pedig nincs is orvosi diplomája - írja a Válasz.hu cikke. A lap úgy tudja, hogy kuruzslással megvádolt D. Tamás azonos a tévében sokat szereplő Dávid Tamással. A férfit a károsultak jelentették fel, a bíróság a betegek hozzátartozóit is meghallgatja.

A bíróság a folyamatban lévő ügyben nem erősíthette meg a vádlott kilétét, de annyit elmondhattak, hogy D. Tamás a Lébényben lévő otthonában és a fővárosban fogadott különböző daganatos betegeket, akiknek egy termék és nagy adat C-vitamin intravénás beadását javasolta. Ebben ápolók is segítették D. Tamást, patikából beszerzett eszközökkel. Tette mindezt egy állatorvosi oklevéllel, amit még 1964-ben szerzett - írja a Válasz.hu.

A férfit korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban - írja a Válasz.hu, mert a teakeverékeiről megalapozatlanul mondta azt, hogy gyógyítja a rákot. Dávid Tamás a tévében szerezhetett kuncsaftokat, munkáját az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is publicitással segítette.

Rovatok