Index Vakbarát Hírportál

Legórobot tanítja programozni a legkisebbeket

2017. január 9., hétfő 10:49

Régóta elérhető a Lego Mindstorms, amellyel menő robotokat lehetett építeni és irányítani kisebb-nagyobb programokkal. Ezzel azonban inkább a felnőttek, nagyobb gyerekek tudtak játszani. A Lego most bemutatott egy olyan robotot és mellé egy platformot, amellyel a kicsik is megtanulhatnak programozni.

Ez a Lego Boost és hét éves kortól ajánlják. A kezdőcsomagban rögtön öt különböző robotot (klasszikus robotot, macskát, gitárt, autót és autóépítőt) lehet megépíteni, majd hozzájuk apróbb programokat írni.

Ehhez persze nem kell semmilyen programnyelvet ismerni a gyerekeknek. Csak parancsokat kell egymás mellé húzni a megfelelő alkalmazásban tableten vagy mobilon. A rendszer nagyon egyszerű és könnyen megtanulható. Úgy tervezték, hogy minden területen megadja az alap programozási ismereteket a gyerekeknek.

A csomagban elemek, motorok is vannak, valamint beletettek különböző érzékelőket is, például szín és mozgásérzékelőt. A Lego Boost augusztustól vásárolható majd meg, hivatalos ára 160 dollár, vagyis nagyjából 47 ezer forint.

Rovatok