Index Vakbarát Hírportál

Azokat a szép, drónra vadászó szibériai tigriseket meg fogják ölni

2017. február 24., péntek 14:56

Internetszerte nagy sikere volt a csütörtökön közzétett, kamerás drónokra vadászó szibériai tigriseknek. Az állatokat egy kínai vadasparkban sikerült lefilmezni. Miután a brit ITV is közölte a felvételt, a videót az egész világon fölkapták és utánközölték.

Csak azt nem említette senki, hogy ezek a tigrisek csúnya halált fognak halni.

John R. Platt tudományos újságíró utánajárt, hogy hol készült a felvétel. Az északkelet-kínai Harbin Szibériai Tigris Park, mint kiderült, nem természetvédelmi terület, nem vadállatfitnesz, és nem állatkert. Hanem egy vágóhíd.

Szibériai tigris szedett le egy drónt

A tigrisfarm a nagymacskákat védő Big Cat Rescue adatai szerint gyakran működik állatkertként: a turisták buszokkal érkeznek, hogy megnézzék a félelmetes ragadozókat. De a Harbin Park mindemellett kereskedelemmel is foglalkozik: tigriscsontot, tigrishúst, tigrisprémet, és egy speciális főzetet, úgynevezett csontbort árulnak.

A környéken megfordult oknyomozó újságírók szerint az állatok siralmas állapotban vannak, a kereskedők meg szabadon árulják a csontbort, holott ezt 1993-ban betiltották.

Kínában körülbelül 200 tigrisfarm van, a vadon élő szibériai tigrisek száma húsznál is kevesebb. A Harbin Parkban körülbelül 800 tigris él.

Rovatok