Index Vakbarát Hírportál

A macsó férfiaknak büdös a környezetvédelem

2017. december 29., péntek 16:29

Férfiasabb kinézetű környezettudatos termékeket kell piacra dobni, hogy ne csak a nők körében legyen népszerű a zöld életmód. Egy amerikai kutatás szerint a környezettudatos viselkedésnél is működnek a nemi sztereotípiák, azt a többség nőiesnek tartja.

Kutatások támasztják alá, hogy a nők messze túltesznek a férfiakon, ha a környezet védelméről van szó. A többségük zöldebb életmódot folytat, kevesebbet szemetelnek, gondolnak az újrahasznosításra. 

A felmérésben több mint kétezren vettek részt, nők és férfiak vegyesen - írja az MTI. Az Egyesült Államokban és Kínában elvégzett kutatás eredményei szerint a férfiak és a nők is hajlamosak azt gondolni, hogy a környezetbarát termékek, a környezettudatos viselkedés és vásárlás nőies.

Egy műanyag zacskó helyett vászontáskával vásárló személy, függetlenül a nemétől, a többség szemében nőies jelenség.

Ez a sztereotípia akadályozza, hogy a férfiak környezetbarát termékeket használjanak vagy környezettudatos viselkedési formákat vegyenek át. A kutatásról beszámoló  Scientific American tudományos magazin szerint  a problémára megoldás lehet a férfiasabb színek, képek és betűtípusok használata, hogy férfiasabbak legyenek a temékek.

Rovatok