Index Vakbarát Hírportál

Súlyosbították a C-vitaminnal rákot kezelő állatorvos ítéletét

2018. február 14., szerda 19:01 | aznap frissítve

Egy év hat hónap börtönt kapott három év próbára felfüggesztve az a lébényi állatorvos, D. Tamás, aki C-vitaminkúrát javasolt rákos betegeknek magát humán orvosnak kiadva, és sokakat lebeszélt a kemoterápiáról is - adta hírül az RTL Klub híradója.  

A kuruzslással vádolt férfi sokat szerepelt szakértőként különböző tévéműsorokban, tevékenységét az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is publicitással segítette. Öt éven keresztül, 2010 és 2015 között magánrendelésen fogadott daganatos betegeket, akiket saját maga által kifejlesztett tumorellenes teakeverékkel, illetve intravénásan beadott C-vitaminnal “gyógyított” - írtuk tavaly, még az elsőfokú ítélet után, amikor egy évet kapott két évre felfüggesztve. 

A bíróság most sem tudta bizonyítani, hogy a kamuorvos pénzt is elfogadott volna. A vádlott nem volt jelen a tárgyaláson, mert szívpanaszai miatt fekvő beteg.

A férfit korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a teakeverékeiről megalapozatlanul mondta azt, hogy gyógyítja a rákot. Az álonkológust végül a gyógyulásban reménykedő, átvert betegek jelentették fel.

Rovatok