Index Vakbarát Hírportál

Agyar nélkül is gyilkolják az elefántokat

2018. április 24., kedd 16:12

Az ázsiai elefántok populációja 90 százalékkal csökkent az elmúlt évszázadban, és most már agyar nélkül is elpusztítják őket az orvvadászok, Kínában ugyanis egyre népszerűbbek az állat bőréből készült termékek - írja az MTI.

A porrá zúzott bőr a kínai hagyományos orvoslás egyik alapanyaga, gyomorproblémák és bőrfertőzések kezelésére használják

Ezek a termékek még nagyobb veszélyt jelentenek az ázsiai elefántokra, mint a tiltólistás elefántcsont, mert minden elefántra veszélyt jelent, azok nemétől és korától függetlenül.

Találtak már olyan tetemeket, amelyekről csíkokban hasították le a bőrt, de néhány állatot teljesen megnyúznak.

Az Elephant Family nevű csoport szerint Mianmarban a legsúlyosabb a helyzet, ahol az elmúlt négy évben egyre nagyobb méreteket öltött az ázsiai elefántok bőrének illegális kereskedelme. A szervezet hangsúlyozta, hogy ha a probléma tovább súlyosbodik, akkor az állatok a természetes élőhelyeik felén kipusztulhatnak.

Nyolc évvel ezelőtt négy elefánttetemet találtak a hatóságok a mianmari vadonban, míg három évvel később már 26-ot, 2016-ban pedig 61-et. Mianmarban legalább kétezer elefánt él vadon és több mint hatezer fogságban.

Rovatok