Index Vakbarát Hírportál

Fontosabb lett az embereknek az egészség és a család a pandémia kirobbanása óta

2022. március 31., csütörtök 07:17 | aznap frissítve

A Work Trend Index 2022 tanulmányából frissen kiderül, hogy mély nyomokat hagyott a munka világán a két éve tartó tömeges hibrid, illetve a home office munkavégzés.

A Microsoft által végzett tanulmány szerint sokan dolgoznak otthonról, és még többen szeretnének. Megfordult a prioritás az emberek többségében, és ma már a munkavállalók többsége fontosabbnak tartja az egészségét és a családját a munkájánál, így a munkaadójától elvárja, hogy a rugalmas munkavégzés feltételei biztosítva legyenek számára.

Arra is hajlandóak, hogyha a rugalmasság nem teljesül, készek munkahelyet is váltani. Márpedig a Z generáció és a millenárisok több mint a fele az elkövetkező egy évben szeretne más munkahelyen dolgozni, lehetőleg az otthonától távol, derül ki a pénzcentrum cikkéből.

A pandémia megváltoztatta a fő prioritást az emberekben

Már több mint két év telt el a pandémia kirobbanása óta, és azóta is a mindennapi az életünk része maradt, vagy az éppen aktuális megbetegedések kapcsán, vagy az újonnan megnyílt első járványügyi koordinációs központ miatt is.

A kezdetek kezdetén rengetegen vesztették el az állásukat, és dolgozók milliói kényszerültek távoli vagy hibrid munkavégzésre világszerte.

A világ 31 országában 31 000 munkavállaló megkérdezésével elvégzett Microsoft Work Trend Index 2022 felmérés szerint jelenleg a munkavállalók 38 százaléka dolgozik hibrid módon, ami 7 százalékos emelkedést mutat az egy évvel korábbi állapothoz képest. A megkérdezettek 52 százaléka szeretne így, vagy teljes mértékben otthonról dolgozni az elkövetkező egy évben.

Egy Morgan Stanley-felmérés szerint több mint 270 millió ember használja a Teamst hibrid munkavégzésre. Az átlagos Teams-felhasználó 2020 februárja óta 252 százalékkal több időt tölt el hetente az online meetingeken való részvétellel.

A Teams Rooms eszközök száma mindeközben egy év alatt megduplázódott, világszerte több mint 80 millióan érik el az alkalmazást a mobiltelefonjukon keresztül.

Rovatok