Index Vakbarát Hírportál

Csúnyán kibabrált az Instagram sok magyarral

2022. október 31., hétfő 17:33

Rengeteg ember fiókját függesztette fel az Instagram hétfőn, akik most nem tudnak hozzáférni az alkalmazáshoz – írja a The Independent. A probléma a magyar felhasználók egy részét is érinti.

Sok felhasználó arról számolt be, hogy az alkalmazás a közösségi alapelvek megsértésére hivatkozva felfüggesztette a hozzáférést a profiljához. Az érintett emberek nagy száma és az érintett fiókok látszólag ártatlan jellege azonban arra engedett következtetni, hogy a problémát egy hiba okozta – teszi hozzá a lap.

Az Instagram nem válaszolt azonnal a The Independent kérdéseire, és nyilvános platformjain sem foglalkozott a problémával. Mindez mindössze néhány nappal a Meta társalkalmazásánál, a WhatsAppnál történt leállás után következett be.

A Downdetector oldalán sokan jelezték, hogy valami gond van az Instagram-fiókjukkal. Az anomália pontos oka még nem ismert, ám időközben kiderült, hogy központi problémáról van szó, ezt az Instagram hivatalos Twitter-fiókja is megerősítette ; írja a PCWorld Magazin. A cég bocsánatot kért az érintett felhasználóktól, és közölte, hogy dolgoznak a hiba elhárításán.

We're aware that some of you are having issues accessing your Instagram account. We're looking into it and apologize for the inconvenience. #instagramdown

— Instagram Comms (@InstagramComms) October 31, 2022

A felhasználók közben egyre idegesebbek, mert attól tartanak, hogy nem tudják majd megosztani a halloweeni jelmezeiket, mivel nem tudnak belépni a fiókjukba. Emiatt sokan dühösek a cégre – jegyezte meg az The Independent.

(Borítókép: Lorenzo Di Cola / NurPhoto via Getty Images)

Rovatok