Index Vakbarát Hírportál

A rossz kisfiúk nem élnek sokáig

2009.12.10. 12:43

Nagyobb valószínűséggel halnak meg ötven éves koruk előtt azok a férfiak, akik gyerekkorukban sokat lógtak az iskolából, és ha bementek, akkor azonnal bajba is kerültek.

A Cardiffi Egyetem kutatói több mint négyszáz olyan dél-londoni fiú sorsát követték végig nyolc és 48 éves koruk között, akiknek hasonló volt a társadalmi-szociális hátterük. Az eredményről a Journal of Public Health című szaklapban számoltak be.

Kiderült, hogy a rossz fiúknak, akik gyakran lógtak az iskolából és ott is gyakran bajba kerültek, hatszor akkora az esélyük arra, hogy 48 éves korukra meghalnak vagy munkaképtelenné válnak, mint tisztességes társaiknak. A vizsgált férfiak közül azoknak a 18 százalékával történt meg ez, akik rossz magaviseletű gyerekek voltak, és már 18 éves koruk előtt bíróság elé kerültek valamilyen balhé miatt. Összehasonlításképpen az arány mindössze 2,6 százalék azok között, akik ugyan hasonló szociális háttérrel bírnak, de jól viselkedtek az iskolában.

A kutatók ráadásul a haláleseteknél nem vették figyelembe a kábítószer vagy erőszak okozta véget, kizárólag azt, amely szívbetegség, rák és egyéb gyakori kór miatt következett be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok