Index Vakbarát Hírportál

Negyven kést műtöttek ki egy férfiből

2016. augusztus 22., hétfő 18:31

Egy indai férfi két hónapot töltött azzal, hogy késeket nyeljen le. A műtétjét vezető orvos szerint most negyvenet operáltak ki belőle. „Erős késztetést érzett fém fogyasztására. Még nekünk, tapasztalt sebészeknek is ijesztő volt. Idegesek voltunk, egyetlen apró hiba a páciens életébe kerülhetett volna. Húszéves praxisom alatt soha nem láttam még ilyet” – mondta Jatinder Malhotra a CNN-nek.

Csak az két napig tartott, hogy meglegyen a pontos diagnózis és a műtét terve. Az ötórás műtétet végül pénteken végezték el egy indai városban, Amritsarban. A páciensben összecsukható késeket is találtak, amelyek kihajtva 18 centiméter hosszúak voltak.

A páciens saját bevallása szerint néhány kést összecsukva, néhányat nyitva nyelt le. Mire kiszedték őket, nemcsak nyitott és csukott, hanem rozsdás és törött darabok is voltak köztük. Nem túl nagy meglepetésre a 42 éves, kétgyerekes apa most már sokkal jobban érzi magát. Egyelőre azért nem engedik ki, pszichiátriai megfigyelés alatt áll.

A férfi azt mondja, nem tudja, miért kezdte el lenyelni a késeket, egyszerűen élvezte az ízüket és függő lett. Az orvosok szerint a páciensnek ritka mentális betegsége van, amit még soha nem publikáltak orvosi szaklapban.

Rovatok