Index Vakbarát Hírportál

Texasban legális megölni a jetit

2017.05.26. 07:11

Néhány évvel ezelőtt Texas államban egyre több gondot okozott a vaddisznók elszaporodása. Persze, nem túl nagyot. Texas egy tisztességes republikánus állam, ahol van hagyománya a fegyvertartásnak és az öngondoskodásnak. Szóval törvénybe iktatták, hogy nyugodtan lehessen vaddisznóra lőni, akár 9 milliméteres Berettával, akár sörétes puskával, akár csúzlival. A törvény miatt republikánus texasi fegyvertartónak lenni mostanában jobb, mint vaddisznónak.

A vaddisznó Texasban invazív fajnak számít, és nagy károkat okoz az élővilágban. A törvényhozás ezért adta ki a tűzparancsot. Erre válaszul egy érdeklődő, aki tesztelni akarta a törvény szakítószilárdságát, megkérdezte a Texas Parks and Wildlife Departmentet, hogy

legális lenne-e agyonlőni a jetit* Texasban.

L. David Sinclair, a TPWD munkatársa szerint igen. Ha a jeti létezik, és nem ember, legális lenne agyonlőni, mert egy nem védett vadállatnak számítana.

Az érdeklődő oregoni férfi levelére válaszolva Sinclair a törvényszövegre hivatkozva részletezte, hogy miért: mert a nem védett állatokat magánterületen szabadon lehet vadászni a tulajdonos beleegyezésével. Lehet, hogy a jeti egzotikus állat, de ez csak annyit jelent, hogy nem őshonos Texasban, és ha nem vonatkozik rá külön védelem, akkor legális a vadászata is.

Summa summarum: ha Texasban belebotlana a jetibe, nyugodtan lője agyon.

( * Az eredeti szövegben a jetit Sasquatch vagy Bigfoot, azaz Nagylábú néven emlegetik, de ugyanolyan funkciókat tölt be: állítólag létezik, óriási, szőrös, két lábon járó teremtmény, ami hatalmas lábnyomokat hagy maga után, de még soha nem látta senki.)

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM


Rovatok