Index Vakbarát Hírportál

Elárverezik a Yale egyetem titkos társaságának koponyáját

2010. január 7., csütörtök 09:55 | aznap frissítve

Árverésre bocsátják a Yale Egyetem Skull and Bones (Koponya és csontok) elnevezésű titkos társasága által használt emberi koponyát.

A New York-i Christie's aukciósház szerint a társaság 1872 körül szavazóurnaként használta a tetején zsanérral ellátott koponyát. A Skull and Bonest 1832-ben alapították, és az elit társaság egészen az 1970-es évekig szigorúan őrizte mind a tagjainak neveit, mind az egyesület működési alapelveit. A ma ismert tagok között szerepel az idősebb és az ifjabb Bush elnök is.

A koponya jövőbeli tulajdonosa továbbá egy olyan fekete könyvecskét is kap majd, amelyben a társaság korábbi tagjainak nevei és fényképei szerepelnek. A január 22-re kitűzött árverésen a becslések szerint a koponya 10 és 20 ezer dollár (1,9-3,7 millió forint) közötti összegért talál majd gazdára. A Christie's titokban tartja az eladó fél nevét, akiről mindössze annyit lehet tudni, hogy egy európai műgyűjtő

Az árverés tárgya

A társaság körüli rejtélyek az összeesküvés-elméletek hívőinek közkedvelt témái, akik szerint a szervezet tagjai mindenhol ott vannak a politikai-gazdasági élet fontos pozícióiban, és a társaság érdekeinek megfelelően manipulálják az eseményeket. Több hollywoodi film is foglalkozott a koponyák társaságával, minden törvényen felül álló gonosz összeesküvőkként ábrázolva őket.

Rovatok