Index Vakbarát Hírportál

Mikor lesz kész a bevásárlóközpont az Etele téren? Az többek közt a 4-es metrótól függ

2010.09.06. 18:00
etele1

 

Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint Csilla írta, már javában folyik a terep előkészítése (linkeket én szúrtam bele utólag):

 

Szia! Tavaly decemberben jelent meg utoljára poszt a blogon az Etele téren épülő bevásárlóközpontról. Pár napja megkezdték, azóta gőzerővel folyik a volt Számalk épületeinek bontása, melynek befejeztét december 20-ra ígéri a munkálatokat végző cég. A Futureal honlapja néhány vázlatos látképet mutat ugyan a tervezett bevásárlóközpontról, de szívesen olvasnék az Urbanista blogon arról, hogy áll jelenleg a tervezett épületek engedélyeztetése, mikorra várható az építkezés megkezdése. 

 

etele2

 

A kérdés jogos, hiszen a projekt honlapján még 2008-2010-es ütemezés szerepel. A Futureal készséggel és hamar válaszolt, igaz túl sok konkrétummal ők sem szolgáltak:

 

Az Etele City Center projekt előkészítése a koncepciótervezéssel nemrég kezdődött meg, ezt követi az engedélyeztetés és a kivitelezés fázisa. Ezek jövő évtől kezdődően több év leforgása alatt valósulnak meg, függően a szükséges hivatali folyamatok előrehaladtától.


Azonban a projekt életében nagyon sok nem építészeti, városépítészeti jellegű kérdés van, ezért a fenti időpontok csak remélt dátumok. A projektet nagyban befolyásolhatja a 4-es metró beruházás megvalósítása, és egyéb csatlakozó infrastruktúra fejlesztések ütemezése.

 

etele3


Rovatok