Index Vakbarát Hírportál

Új kórházi tömb épül Budapesten. Vajon minek a helyére?

2011.06.25. 11:07


Nagyobb térképre váltás

Átszervezik Budapest kórházrendszerét és három nagy csomópontot hoznak létre. Egyet az új Honvéd, egyet a János Kórház, egyet a Klinikák környékén. Mindez nem lenne Urbanista-szempontból érdekes, ha az utóbbi helyszínről nem ejtett volna el egy olyan félmondatot Velkey György, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke egy Világgazdaság-interjúban, hogy:

 

Itt uniós forrásból új tömb épül a Ludovika tér közelében a Korányi-projekt révén.

 

Nocsak! Új tömb? De hisz ott már van valami, vagyis valaminek, valamiknek a helyére kell építeni. De minek? És főleg mekkora területre? Vannak olyan részei a jelenlegi komplexumnak, amelyek nyugodtan mehetnek a lecsóba, mert elavultak és rondák, és vannak olyanok, amelyek ép ésszel számolva egész biztos megmaradnak. Mondjuk ilyen az a csöpp, százéves ékszerdoboz, amely jelenleg Semmelweis Innovation néven fut, ráadásul pár éve hipermodernesítették.

 

A Semmelweis Egyetem sajtósai egyelőre semmi biztosat nem tudnak mondani, de azt ígérik hamarosan sajtótájékoztatót tartanak. Izgatottan várom, addig is tippelgessünk: szerintetek kell új korháztömb ide? Ha igen, akkor milyen és mit foglaljon magába?



Rovatok