Index Vakbarát Hírportál

Az önkormányzat azt ígéri, hogy rekonstruálni fogják a Hercegprímás utcában lebontott Pollack-épület homlokzatát

2012.11.14. 20:32

17281253 b198bb2e56fb29288d2a4a45ee9b55ee l

Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com

Hivatalos állásfoglalást kaptam az V. kerületi önkormányzattól a Hercegprímás utcai elbontás ("átalakítás") ügyében. Íme:

Állásfoglalás

TárgyBudapest V. kerület, Hercegprímás u. 5. sz. 24547 hrsz. alatti irodaépület szálloda céljára történő átalakításának ügye

 

A Budapest V. ker., Hercegprímás u. 5. sz. alatti ingatlanon zajló kivitelezés ügyében az alábbi tájékoztatást adom.

 

A Hercegprímás u. 5. sz. alatti ingatlanon folyó munkák hivatalos, jogerős eljárások alapján zajlanak. Az épületrészek bontására és építésére szóló jogerős engedély többször került módosításra a vonatkozó jogszabályok betartásával (KVSZ stb.), természetesen a műemlék szakhatóság bevonásával. A munkák során a homlokzati fal részletesebb kutatása is megtörtént, az erről szóló szakértői vizsgálat életveszély miatt azonnali beavatkozásként írta elő a homlokzati fal bontását és az újjáépítést, amelyet az adott tényállásban hatósági kötelezésben kellett előírni. A kötelezésben előírt feltételek szerint a bontás során részletes felmérést végeztek, az eredeti homlokzat pontos leképezése érdekében, a homlokzat az eredetivel azonos geometriai méretekkel és pontosan rekonstruáltan kell elkészüljön. A bontás és visszaépítés dokumentációja szintén rendelkezik műemlék szakhatósági hozzájárulással.

 

Budapest, 2012. november 14.



Rovatok