Index Vakbarát Hírportál

Hazamászni csak a kerítésen át lehet

Csatornázás decemberben bejelentés nélkül: a körbeásott házba nem tudnak bejutni a lakók

2012.12.08. 20:26

Kinn az ablakom alatt alig pár centis hó van, ami már hógolyózni sem elég, szóval ha elzárt településekről hallanék Magyarországon, erősen kétkedve fogadnám, ha pedig külvilágtól elzárt Budapesti házakról, akkor lesajnáló mosollyal. Pedig ilyen is van jelenleg - igaz az elszigeteltség nem csak az időjárással függ össze, de ilyenkor alighanem nagyon kellemetlen tud lenni. Egy kedves Urbanista-olvasó és családja napok óta a kerítésen át mászik haza. De vajon miért kezd csatornázni az önkormányzat* decemberben, minden figyelmeztetés nélkül? Részletek és képek alant.

"A II. kerületi Kilátás utcában lakom, ami egy pici zsákutca. A Felhévízin lehet lentről bejutni, nagyon meredek, kanyargós utcácska.

Az önkormányzat eléggé érthetetlen módon októberben kezdett el csatornázni a környékünkön. A Felhévízi is végig van ásva hetek óta, a lenti utcák is fel vannak túrva, gyakorlatilag sem megállni, sem mozogni nem lehet bennük.

Én az árok melletti házban lakom, de az utca végén álló ház napok óta van elzárva a külvilágtól, a szemetet két hete nem viszik el, az utcánkba behajtani most már lehetetlen, a lépcső, ami a gyalogos forgalmat biztosítaná – egyébként még nyáron is balesetveszélyes a kikopott macskakövek miatt – a képeken látható állapotban van hetek óta. A gyerekeim iskolából jövet tegnapelőtt nem tudtak bemenni a házba, mert teljesen körbe voltunk ásva, és a kerítésen kellett átmászniuk.

Minderről senki sehogy nem értesített bennünket, nem tudjuk, hogy melyik nap kellene elállni a kocsikkal, melyik nap lentről, melyik nap föntről lehet bejutni, teljes a káosz."

Megközelíthetetlen helyek a II. kerületben

Általában bosszantani szokott, amikor az emberek arra panaszkodnak, hogy az önkormányzat végzi a dolgát, vagyis fejleszt, ami ugye mindig problémákkal jár. De hogy mindezt figyelmeztetés és határidő bejelentése nélkül, egyszerre több fronton teszik a munkások, miközben elfelejtenek gondoskodna az ideiglenes megközelítésről - az azért nagyon nem tetszik. Kész szerencse, hogy nem egy idős házaspár, hanem kisgyerekek laknak itt - ők talán még élvezik is. A szüleik azonban már kevésbé...

Megközelíthetetlen helyek a II. kerületben

Megközelíthetetlen helyek a II. kerületben

terkep.bmp

*Frissítve: Mint arra a II. Kerületi Önkormányzat felhívta a figyelmemet:

"ehhez most a II. kerületnek semmi köze nincsen! A Fővárosi Vízművek dolgozik ott, csőcserét végeznek. Több hónapja be kellett volna fejezniük a munkálatokat, de valamiért nem történt ez meg. Mi hetente sürgetjük őket, de ennél többet nem tudunk sajnos tenni. Nem a mi beruházásunk, nem a mi pénzünk, nem a mi embereink. Annyi közünk van hozzá, hogy a II. kerületben történik mindez."

Vagyis - bár senki sem bántotta a II. kerületet - a félreértések elkerülése végett tisztázzuk: a ludas önkormányzat ezúttal a fővárosi, illetve annak (többségi tulajdonában álló) cége, a Fővárosi Vízművek.



Rovatok