Index Vakbarát Hírportál

Mi ez, egy hajléktalanszálló? Dehogy, csak a Móricz Zsigmond körtéri metrómegálló

2013.04.29. 14:42

Nem is olyan rég morgott Tarlós, hogy 180 millió mozaikdarabkát építettek be a metrómegállókba, ami elsőre soknak tűnik, de hát a képen úgy látszik, Budapesten a hajléktalanszállókat is ezzel rakják ki. Vagy várjunk csak. Ez nem hajléktalanszálló, hanem egy leendő metrómegálló? 

A Móricz Zsigmond körtér örvendetesen épül-szépül: megkerült a névadó évek óta lappangó szobra, jövőre már lesz metrómegállója, fonódgatnak a villamosai, az önkormányzat állítólag hamarosan bejelentésre készül a Gombával kapcsolatban, sőt lesz egy cserép alakú dézsa is (bármit is jelentsen ez).

Ám a felszín alatt még mindig áldatlanok az állapotok. Kérdés, hogy közterület-felügyelet nélkül nem jut-e hamarosan ugyanerre a sorsa, a sok - amúgy tök jó - fejlesztés. Azt hiszem a legérzékenyebb lelkű, Blaha Lujza téri kordonokat bontogató civileket sem zavarná, ha kitessékelnék a zord áprilisi levegőre az itt lakókat. 

Bandi levele alant (illusztrációja meg fenn).

 

 

Kedves Urbanista / Kedves ~dá~!

Pár éve kitörő örömmel fogadtam az aluljárók bekamerázását, a dohányzás betiltását, valamint a hajléktalanok és részeges punkok kipaterolását.

Az akkor kialakuló, európaihoz közelítő állapotok azonban a tél folyamán a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban megváltoztak, és a hosszúra nyúló tél elmúltával is maradtak, a cigarettafüsttel, a közvizelde-szaggal és a folyamatosan zaklató (egyébként az alkohol- és drogfüggőségtől eltekintve munkaképes korú és egészségi állapotú) tarháló punkokkal együtt.

Kérlek, a mellékelt képpel együtt tedd közzé a blogon levelemet, így talán a megújuló Körtér képéhez a továbbiakban nem fognak hozzátartozni a fenti, munkába igyekvő embereket zavaró jelenségek.

Alternatív megoldási javaslat: hogy természetesebbnek érezzük jelenlétüket, a jövőre átadásra kerülő állomás látványtervére kerüljenek rá az „egész évben Sziget” jelszó zászlaja alatt táborozó polgártársak is! :)

Kellemes hetet kívánva, köszönettel:

Bandi

(akinek éves bérlete van, 30 év alatti rendszeres adófizető városlakó, és nem zavarják a romkocsmából kitámolygó részeg turisták)



Rovatok