Index Vakbarát Hírportál

7 különleges panellakás a hazai ingatlanpiacról. A hatméteres belmagasság, a csigalépcső vagy a szauna lep meg jobban?

2013.09.24. 16:03

Szerepelt egyszer az Urbin egy szuper dögös panellakás - ami azóta is fel-fel bukkan különböző dizájn és lakberblogokon. Iszonyúan jól nézet ki, de azt azért tudni kell róla, hogy ennyi pénzt senki nem öl bele egy panelkecóba, ha élni akar benne, legfeljebb hobbiból vagy referenciának. Téved azonban, aki azt hiszi, hogy a "luxus panel" az csak valami csicsamicsa lehet.

Mivel a Lakótelep-bajnokság után is indult egy új paneles játék (nem, ez nem urbis, csak épp témába vág), ahol a legszebb budapesti panellakást keresik, gondoltam pár ötlettel beszállok én is. Ha nem is a szépség frontján, de a különlegességén mindenképpen.

Nem blogokról, meg dizájnamagzinokból keresem össze a lakásokat, meg nem is a jakuzzis panelkéróról van szó, ahová egyszer a TV2-vel kukkantottunk be - hanem "hús-vér" hirdetésekről. Ha úgy tetszik, ez egy ingatlansaláta-különkiadás. Vagyis, milyen egy különleges panellakás a realitások talaján mozogva? Ha tudtok hasonlókat, ne fogjátok magatokat vissza, jöhetnek a kommentekbe a linkek! Íme a hét legklasszabb, amit találtam:

 

7. Szauna, falfestés és szép burkolat

7136637-7[1].jpg

Tulajdonképpen semmi extra nincs ebben a szombathelyi lakásban (na jó, azért a szauna az), de mégis tetszik. Jól mutatja, hogy egy egyszerű burkolatcserével, egy virágfelfestéssel (na jó és egy szaunával) egy szimpla panel is feldobható.

 

6. Jól sikerült erkélybeépítés

7058087-6[1].jpg

Én magam ugyan lelkes híve vagyok az erkélyeknek, de lehetnek olyan adottságú lakások, amelyeknél csak nyűga kihasználatlan terület . A sufnituning leválasztással csak egy fészer jön létre legtöbbször, de van, ahol a nyílászáról eltávolításával egy kuckósító térelválasztó marad. Az pedig remekül nézhet ki. Mint például ennél a kelenföldi lakásnál

 

5. Szürkeárnyalatos múzeum-fíling

Feldobhatunk egy panelt az erkély beépítése nélkül is - elég csak átalakítani azt. Ne meg persze kicsit odafigyelni a berendezésre, a falak színére (mely a hófehértől a feketéig a szürke valamennyi árnyalatát felvonultatja) és máris egy dizájnblog fotójában találjunk magunkat. Lakni nekem kicsit nehezemre esne egy ilyen merev rendszerben, de nézegetni nagyon is klassz ezt a Füredi utcai lakótelepen található lakást.

 

4. "Nagypolgári panel" Debrecenből

 

A panellakásban kanyargó csigalépcső valószínűleg csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a különleges debreceni panelek világát. (Például én is csak most szembesültem a Wesselényi lakótelep adottságaival.) Lesz még cifrább is csak türelem.

3. Hatlamas tetőtér a 11. emeleten

6350969_71493637_l[1].jpg

Ilyen különleges adottságú lakás csak Káposztásmegyeren van. Óriási ablak, óriási belmagasság, óriási galéria és egy óriási tetőterasz. Elég klassz!

 

2. Szép belsőépítészeti megoldások

4014006_6540499_2100_l[1].jpg

A kandalló nekem kicsit azért sok, de azt meg kell hagyni, hogy olyan klasszul kialaktott panelt nem láttam még az ingatlanpiacon, mint ezt a Káposztásmegyeren felújított lakást.

 

1. Lakótelepi villa

7337686-2[1].jpg

Na és akkor ahogy ígértem, vissza Debrecenbe a Wesselényi-lakótelepre. Itt van ez a remek belső kétszintes lakás, amelynek néhány fotója simán elmenne egy villának.



Rovatok