Index Vakbarát Hírportál

Tele van fekáliával a rakpartlépcső. Mit lehetne tenni ellene?

2014.03.20. 10:00

kaka.jpg

Én már elég nem sétáltam a pesti rakpartlépcsőkön bevallom, de Ferenc levele nyomán nem is nagyon bánom. Szerinte ugyanis tele van fekáliával. Mint írta:

 

Sziasztok!

Így kapásból, a Duna-parton ülve, várva a naplementét, ti voltatok az elsők, akik eszembe jutottatok. Ha nem is tudtok segíteni, remélem ötletet tudtok adni, hogy hová lenne érdemes fordulni. Mint ti is tapasztaljátok, ez a hely szerencsére nagyon népszerű a külföldiek körében.

A Duna-parton (tapasztalatot most itt szereztem) a Lánchíd és a holokauszt-emlékmű között lehet jelenleg sétálni. A későbbiekben remélhetőleg a teljes parton. A gondot egyedül csak ott érzem, hogy ha nem is lehet állandó mosdót építeni (árvízveszélyes hely,) de legalább egy mozgó Toi-Toi WC-t kirakhat az illetékes vezetés.

Amatőr hobbifotósként rengeteget járom a várost. A frekventált helyeken nincs gond. De a Duna-part elvileg Unesco-védelem alatt áll. Az pedig, hogy a sétányról a Dunához lemenő lépcső 3. és 4. lépcsőfokán is már emberi fekália van, közegészségügyileg sincs rendben. És egyenként sem. Ha gondoljátok készítek képriportot de... nem a legszívderitőbb látvány.

 

Nem gondoltam, így csak egy képet kaptam - szerencsére nem nagyon lehet kivenni mi van rajta.

Viszont a kérdés jogos: mi a fenét lehet kezdeni ezzel a problémával? Én a magam részéről a rakpartra pakolt mobil vécéket nem támogatnám, azért ezzel már végképp nem kéne terhelni a látványt.

Legyenek hát a közelben, de beljebb éjjel-nappali vécék jól kitáblázva, hogy merre vannak?

Vagy csak egyszerűen vezessünk be szigorúbb ellenőrzést, aztán oldja meg ki-ki maga a problémát?

Szerintetek?



Rovatok