Index Vakbarát Hírportál

Barmolva szerelik a BKK-automatákat

2014.12.12. 08:10

Nem túl elegáns megoldás, sőt igazából baromi érzéketlen. Inkább az aluljáró falába kéne a BKK-automatáknak fülkéket vésni.

Egy olvasónktól, Kristóftól idéztem. Tőle kaptuk a fenti képet is. Hogy mindenkinek egyértelmű legyen: miután felszerelik a jegyautomatákat, a nem túl esztétikus pántok mindaddig csúfítják az oszlopokat, amíg a gépek is ott állnak.

Osztom a véleményét. Engem ez a buherálás arra emlékeztet, amikor a megrepedt törzsű, öreg fákat pántolják össze. Ráadásul ezt az elavult módszert a fáknál már a fővárosi kertészet sem alkalmazza:

"Összekötés: a meggyengült szerkezetű, esetleg megrepedt, hosszútávon instabillá váló ágak, törzs és koronaszerkezeti elemek rögzítésére a FŐKERT már a hetvenes években is alkalmazott ilyen eljárásokat, akkor még acél pántokat, hevedereket és sodronyt használva. Ma már kifejlesztettek »fabarát« technológiákat, melyek alkalmazásakor a fa szövete nem sérül, növekedését nem gátolja."

De hát Kristófé és az enyém csak két vélemény. Szerintetek is méltatlan gányolás ez a fajta rögzítés, vagy mi vagyunk túlzottan igényesek?

Update: A BKK az alábbi tájákoztatást adta ki:

A március óta városszerte, valamint az agglomerációban is fokozatosan üzembe állított jegy- és bérletautomaták telepítését minden esetben részletes felmérés, tervezés, valamint egyeztetés előzte meg azzal a céllal hogy ez minőségi, de emellett költséghatékony módon történjen meg. Ugyanígy jártunk el az Astoriánál elhelyezendő automata esetében is, ahol azt is figyelembe kellett vennünk, hogy várhatóan 2015 őszén elkezdődik az aluljáró teljes rekonstrukciója. A felújítással a jelenleg telepített automaták a metróbejárat mellé kerülnek majd, egy külön erre a célra kialakított területre, így esztétikus lesz a megjelenésük.
Fontos jeleznünk azt is, hogy az engedélyező hatóság nem járult hozzá a burkolat megbontásához tekintettel az aluljáró felújítási terveire, ezért az aluljáró átépítéséig ideiglenes rögzítést alkalmazunk.


Rovatok