Index Vakbarát Hírportál

Azt hiszitek, egy nő néz ki ezen az ablakon egy macskával? Hát nem. Ez egy fotó egy kiállításon!

2015.04.08. 20:00

Igaz, az ablakot ma fényképezte Janó a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fedett belső udvarán, de hogy a hölgy és becses macskája melyik ház ablakán nézett ki és mikor, annak csak a Budapest100 szervezői a megmondhatói.

Ma nyílt ugyanis kiállítás a FSZEK aulájában (Palotanegyed, Reviczky utca) az idén ötödik szülinapját ünneplő Budapest 100 képeiből. A népszerű rendezvénysorozatról többször is írtunk már - tudjátok ez az, amelyiken a szülinapos házak megnyitják kapuikat a látogatók előtt, a bennük lakók pedig vezetéssel, mesékkel, műsorokkal, miegymással készülnek. Idén április 18-án és 19-én várja az érdeklődőket egy csomó kalandos multú, száz esztendős ház. Vagyis egész pontosan százegynehány esztendősek, mert a jubileumra való tekintettel újranyitnak azok a házak, amelyek az elmúlt években is résztvettek a programban. 

És ha már van egy kis múltja is a rendezvénynek, a szervezők készítettek egy kiállítást az elmúlt öt év legsikerültebb fotóiból. 28-at ki is nyomtattak, a többi digitális keretben pörög majd - ami azért izgalmas, mert jövő hétvége után már az idei program képeivel is gazdagodhat a tárlat.

A rendelkezésre álló teret - az egykori palotaudvart - nem volt könnyű belakni, mert nem igazán kiállító térnek termett. De általában az ilyen szükséghelyzetek szülik a legjobb megoldásokat. A képek egy része paravánra került, néhányuk pedig méretre vágva az "ablakkeretekbe", az ívek alá.

Vagyis a fenti fotók úgy vannak elhelyezve, ahogy az az én béna telós képemen látszik:

Ezek talán a kiállítás legszerethetőbb darabjai, de a paravánra kitetteket is érdemes persze megnézni. Akit érdekel, május 9-ig ugorjon be a FSZEK-be (belépő nincs, a könyvtárnak ehhez a teréhez pedig még olvasójegy sem kell), de a legjobban teszitek, ha a Budapest100 hétvégéjén néztek be.

Lesz ugyanis a közelben is egy csomó jó program!

Egy kis kiegészítés: A szervezők a posztot olvasva elküldték a macskás kép eredetijét, mely a Lisznyai utcában készült íme:



Rovatok