Index Vakbarát Hírportál

Beépül Krisztinaváros talán legértékesebb foghíjtelke a Naphegy tövében

2015.05.29. 09:25

Aki zenész, az elég sokat jár erre, a Naphegy tövébe, a Mészáros utca kanyarulatába. Aktívabb dalszerző koromban én is sokat megfordultam a szomszédos épületben és mindig csodálkoztam, hogy hű, milyen szép nagy palotája van az Artisjusnak. Na mostantól egy kicsit szerényebbnek fog tűnni az épület, mert mellé épül egy még nagyobb, még szebb.

A látványtervek alapján nem is néz ki rosszul a tervezett Ecodome, melybe már el is kezdték hirdetni az irodákat. Ha minden igaz, idén szeptemberben indul az építés, jövő decemberben pedig már be is lehet költözni. 

A foghíjtelek így néz ki most a Street View-n (vagyis így nézett ki tavaly nyáron):

Baloldalon az Artisjus háta látszik, a másik, 90-es éveket idéző irodaház pedig már a szomszédos Pálya utcán van, merthogy a telek két utcára is nyílik.

Persze nem olyan rég (2012-ig, ha jól emlékszem) még nem parkoló volt itt, hanem ez az egyemeletes ház:

Hacsak nem volt valami rejtett értéke, akkor bevallom nem fáj érte a szívem, nem volt egy szívderítő látvány szegény éveken át.

És milyen lesz az új épület? Biztos lesz, aki fanyalogni fog, hogy miért töri meg az utcafrontot egy nyitott parkkal, de nekem kifejezetten tetszik. (Főleg ha innen nem zavarnak el, ha egy üccsivel vagy fagyival szeretnél leülni valamelyik padra.)

Klassz, ahogy a cseréptetős szomszéd alakját átvezeti az Artisjus-ház szabálytalan formájáig. Ráadásul ez az a pont, ahol a többé-kevésbé zárt utca véget ér és kinyílik, szóval kifejezetten jót tesz neki egy kis ritmusváltás.

Aztán majd meglátjuk. A látványterveken ugye minden szépnek néz ki. Nektek hogy tetszik?

Még több fotó és leírás az irodaházról itt.



Rovatok