Index Vakbarát Hírportál

Kínai megoldást találtak Szegeden egy oszlopra

2015.11.03. 13:05 Módosítva: 2015.11.03. 13:09

Még el sem készült a Tisza-parti Penthouse, de már felejthetetlen élményt nyújt a szegedieknek. A kivitelező páratlan építészeti megoldást talált a trolibuszvezetéket tartó villanyoszlop megmentésére – írta a Délmagyar. Az ötszintes épület betonszerkezet teljesen körbeöleli az oszlopot, a legfelső szinten pedig egy helyes kis félkör ad szabad utat a lámpatartó vasnak.

Végül is, van, ahol még nagyobb tételben játszanak: Kínában például nekivezettek egy autópályát egy lakóháznak, mert nem sikerült megegyezni az elbontásról. A házat körbeölelő autópálya végül meggyőzte az idős házaspárt és egy hónappal később belementek a kisajátításba, és elfogadták a felkínált összeget. Szegeden ilyen vitára nem kell számítani.

Sajnos csak ideiglenes megoldásról van szó. A Délmagyarnak nyilatkozva a tervező, Török Csongor elmondta, hogy a trolibuszvezetéket tartó oszlopot csak akkor tudják kivenni, ha minden fal megfelelő szilárdságú lesz. Utána a vezetéket az épület homlokzatához rögzítik. Felmerült az oszlop áthelyezése is, de az a föld alatt futó közművek miatt nem volt lehetséges.

Mi legyen az oszloppal?

  • 4184
    Jó lenne, ha maradna, a turisták imádnák
  • 842
    Még szerencse, hogy csak ideiglenes


Rovatok