Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen éjszaka alatt eltüntek az igénytelen hajléktalanrácsok

2016.11.15. 11:20

Tegnap írtunk róla, hogy a frissen átadott Kiscsibész téren (vagyis a Krúdy Gyula utca és a József körút sarkán álló csöpp parkocskában) egészen igénytelen módon vasrudakat szereltek a dizájnpadokra. Alighanem azért, hogy ne feküdjenek rá a hajléktalanok. Különösen fájt, mert egy nagyon szép, jól sikerült felújításról van szó, másrészt épp egy hajléktalan, Imre bácsi kezdte helyre rakni a teret, akinek emlékét egy idézet is őrzi a burkolatban.

Nos elképesztő dolog történt! Bődey Janó valamikor négy óra után készített fotókat a buheráról, ma reggel viszont már ez a helyzet fogadta olvasónkat, Dánielt:

Vajon mi történhetett?

Bár a projekt a VIII. kerületben van, azért nem Józsefváros, hanem (mint azt a felújításért lelkendező cikkünkben is írtuk) a budapesti önkormányzat cége, a Főkert felel. A vezérigazgató, Szabó József arról írt néhány órája, hogy neki sem tetszik a megoldás és intézkedik. Úgyhogy most épp úgy néz ki a tér megint, ahogy azt Pápai Veronika tájépítész megtervezte. 

Le a kalappal, ez gyorsan ment! Tök jó, hogy egy nagy vihart kiváltó intézkedésnél azonnal reagál egy önkormányzati cég. Mint azt a Főkert kommunikációjától megtudtuk, egyelőre keresik a végleges, esztétikus megoldást. 

Többet akarsz tudni Budapest köztereiről? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!



Rovatok