Index Vakbarát Hírportál

Vennél lakást 2,7 milliárdért Terézvárosban?

Ennyiért kínálják most huszas csomagban a Köröndön. Így egész olcsó

2017.04.07. 20:06

"A Kodály Körönd Budapest egyik leggyönyörűbb építészeti kerettel rendelkező útkereszteződése lehetne, ha nem lenne gyalázatos állapotban az ott álló négy ház közül három." - írta keseregve Kelecsényi Kristóf nem is olyan rég itt az Urbanistán  Budapest elveszett kupoláit siratva . Na de minket most az a bizonyos negyedik érdekel, ami makulátlan állapotban van.  

Az egykor Andrássy-udvarnak hívott palota leginkább arról nevezetes, hogy a földszintjén lakott Kodály Zoltán, akiről később az egész köröndöt elnevezték. De nem ám csak úgy, mint Petőfi, aki rövid élete alatt végiglakta az országot, és minden jelentősebb fa alatt megpihent, hogy minden valamirevaló településnek legyen emléke róla. Kodály ugyanis több mint negyven éven keresztül itt lakott, egészen a haláláig (aminek épp tegnap volt az ötvenedik évfordulója).

Állítólag néhány éve még lelkes japán, amerikai és ki tudja honnan érkezett kórusok adtak koncertet egykori ablaka alatt. És akkor arról nem is beszéltünk, hány más művész élt és alkotott még a házban Barcsay Jenőtől Zilahy Györgyig. Akit érdekel az épület története itt talál róla sok érdekességet, de nekünk most az eladó felső két szint izgalmas. 

Azt ugyanis árulják.

A tetőteret azzal adta el az önkormányzat valamikor, hogy cserébe fel kell újítani a homlokzatot, a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően. Itt alakítottak ki húsz lakást.

2009-ben már benne jártunk ugyan az ingatlanválságban, de még mindig merész áron kínálták itt a lakásokat, amikről meg is emlékeztünk itt az Urbanistán. Ahhoz képest, hogy akkor 2,96 millió forintos négyzetméteráron próbálták eladni  egy kecót a házban, egészen jól hangzik ez a mostani egymilliós négyzetméterár, még akkor is, ha majdnem duplája a környék átlagának.

Persze pont azért alacsonyabb a négyzetméterára, amiért az ötkilós mosószer is gazdaságosabb a kétkilósnál.

Most ugyanis egyben kell megvenni mind a húsz lakást. Itt a teljes lista valamennyiről, hogy melyik mekkora, milyen méretű erkély vagy tetőterasz (igen, az is van a jobbakhoz!) tartozik hozzá. Még több infó az egykor Andrássy Palace Gardenről (amit ma Kodály Residences néven árulnak), a hirdetésben.

Hogy miért kell egy rég elkészült házat még mindig látványtervekkel hirdetni, azt viszont nem tudom.

Érdekelnek a régi pesti házak és az izgalmas ingatlanhirdetések? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!



Rovatok