Index Vakbarát Hírportál

37 négyzetméteres telket árulnak Budán

A Magyarországon tomboló Egyiptom-láz és Ekler lakóparkja. Ingatlansaláta

2017.10.16. 09:07

7. A menő magyar építész lakóparkot tervez

Ekler Dezső   Makovecz-tanítványból   lett mára a legmeghatározóbb és legeredetibb magyar építészek egyike. Legszebb alkotása talán a somlói Kreinbacher-birtok (melynek a belsőépítészeti kialakításáról már   korábban szóltunk ). Na és ilyen az, amikor Budakeszin lakóparkot tervez: a látványtervek már korábban is keringtek, de most már árulják is a lakásokat.

6. Ház sátánistáknak

Amúgy semmi különös, de el nem tudom képzelni, mit akart mondani a költő az első kép effektezésével. (Kösz Boglárka!)

5. Eladó Bátki József szülőháza. Hogy kié?

Nekem sem mondott semmit neve, ahogy Bazil nevű olvasónknak sem, amikor a Street View-n meglátta az emléktáblát a ház falán. Pedig a festőművész a helyi suli névadója, és Budapest XV. kerületének díszpolgára is a Wikipédia szerint. Műveiről viszont csak egy újságcikket találtam, meg néhány műlapot a Köztérképen. Szomorú, hogy mikor a róla elnevezett iskolára rákerestem, kiderült, hogy már bezárt: bedeszkázott ablakú épületét épp úgy eladásra hirdetik, mint a festő szülőházát.

4. Ez a martonvásári(nak mondott), gyönyörű kastély, hatalmas parkkal vajon hol lehet?

Nem, természetesen nem a híres Brunszvik-féléről van szó. (Kösz Klári! FRISSÍTVE: Az Urbanista olvasók egyből megírták nekem a megfejtést, köszönöm!)

3. Kompakt lakás 21 négyzetméteren

Az előszoba-konyha-fürdő elég praktikus, vagy mi. (Kösz Klári!)

2. Miért tombol ekkora Egyiptom-láz Magyarországon?

Nagyjából minden hétre jut egy ilyen, vagy még ilyenebb. (Kösz Klári!)

1. 37 négyzetméteres telket árulnak Budán

Egész pontosan a Törökvész úton. Egy egykori vízátemelő üzem van rajta, amiből jelenleg 10 négyzetméter (!) hasznosítható, de ha lebontjuk, akár az egészet beépíthetjük. Most 5,8 millió forintért kínálják, de 2009-ben még csak 3,9-et kértek érte - igaz, akkor kicsit viccesebb volt a beépíthetősége is a hirdetésben(Kösz Csokis!)

***

Róluk se feledkezzünk meg!

Egy csomó izgalmas ingatlanhirdetés az Index Mindeközben rovatában szokott landolni, vagy épp külön cikket kap, de hogy ne kallódjanak el, idegyűjtöm őket is, amik a legutóbbi ingatlansaláta óta jelentek meg:

Beleszerettem

Kedvenc ingatlanosOMMMMM

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanista@index.inda.hu címre - kösz!

Még több izgalmas ingatlanhirdetésért kövesd az Urbanistát a Facebookon!



Rovatok