Index Vakbarát Hírportál

Felszentelt téglakápolna kriptával eladó

Kemence banyával és gombaforma szolárház is kapható. Ingatlansaláta

2018.11.19. 12:11

7. "Egercsehi kőszénbánya r. t. igazgatói lak"

Ez a felirat olvasható a korabeli képeslapon, ami az eladó ingatlant ábrázolja fénykorában. Pompás villa lehetett a háború előtt, és az állapotát elnézve, ma is ki lehet hozni belőle valami klasszat. 18 millió nem is tűnik soknak. (Kösz, Klára!)

6. Luxus szolárház Solymáron

Elég kompakt kis gomba, nagy panorámaablakkal és vad fürdőszobapadlóval. Kuba Gellért, ökoházpápa tervezte, aki amúgy szerepelt a HÁZ+MESTEREK videósorozatban is. A hirdetés szerint ez volt az Év háza 2004-ben, bár ha jól értelmezem a díj honlapját, akkor az nem is létezett akkoriban. Ha mégis értitek, miről van szó, ne habozzatok megosztani velem. (Kösz, Gábor!)

5. A kemencén a banya elég félelmetes

De azt leszámítva simán beköltöznék, még a berendezés is kedvemre való. Kár, hogy már elkelt. (Kösz, Klára!)

4. Ezt a fürdőpadlót nagyon szeretném

Tökéletes talpmasszázs, és jól is néz ki. A lakás már itt is elkelt, de a kép még fenn van. (Kösz, Klára!)

3. Hát ez a kapu magában egy csoda

De tulajdonképpen maga a ház is nagyon izgalmas. Nem tudom, hogy egy régi parasztházat "kádárkockásítottak-e", vagy fordítva: egy régi Kádár-kockából csináltak-e tornácos parasztházat. (Kösz, Gábor!)

2. Kívül bunker szürke, belül pompás színorgia

És a kereszttel díszített kandalló csak megkoronázza a kompozíciót. (Kösz, Marcsi!)

1. Szép, tornyos, felszentelt téglakápolna, családi kriptával

Kehidakustánynak két ismert kápolnája is van. Az egyik az Árpád-kori Szent Miklós a temetőnél, ebben van a Deák-család kriptája. A másik a Szent László, amit 2009-ben szenteltek fel, és most eladásra hirdetnek. Szóval nem túl régi, de elég izgalmasan néz ki ahhoz, hogy turistanevezetességgé váljon, és aki arra jár, lefotózza. A Kerékgyártó család megrendelésére tervezte Zámbó Ágnes.

Tömegformálásában ez is egy román kori templomocskára hajaz, és még anyagában sem megúszós (fa, tégla és normális cserép). Közben azért mégsem egy egyszerű utánzat, vagy épp modoros-ősmagyaros meseépület, harmonikus, jó arányú, szerethető. Nekem kifejezetten tetszik az egész.

Most 45 millió forintért igyekeznek eladni a 40 négyzetméteres ingatlant. Szép, eredetei, meg minden, de őszintén szólva, nem tudom, hogy sikerül-e túladni rajta ennyiért. Mindenesetre jó lenne, ha újra lenne gazdája, aki használja és gondját viseli. (Kösz, Krisztina!)

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanistablog@gmail.com címre - kösz!



Rovatok