Index Vakbarát Hírportál

Kósa Lajos nigériai levelet kapott

2018. március 13., kedd 16:47 | öt éve frissítve

Vannak az életben nehéz helyzetek, amikor csak két rossz közül lehet választani. Teszem azt, hogy akkor most bevállaljuk-e, hogy tényleg mi kezeltünk pár milliárdnyi, kétes eredetű eurót, vagy beismerjük, hogy ez van, tökkelütött idióták vagyunk, és egy nyugdíjas úgy megvezetett minket, hogy a nigériai csalók felállva tapsolnának az éves közgyűlésükön.

Kósa Lajos ez utóbbit választotta, és egy videóban bevallotta, hogy átverték, hiába a száraz bélyegző, meg a közjegyző által sodort piros-fehér-zöld madzag, szó sincs itt csalásról, titkos bankszámláról, meg brókerpénzekről, vagy esetleg a forint árfolyamát rángató háttérhatalmakról, csak nem nagyon értette, hogy mire föl az a sok nulla, és elhitte, hogy egy csengeri háztartásbeli a sublótban annyi pénzt tárol, mint amit a kormány oktatásra költ. Négy év alatt.

Nem akarok most heves lélegeztetőgépezésbe kezdeni, de

4,3 milliárd euró az 1300 Milliárd forint, vagyis 1 300 000 000 000 HUF, ebből konkrétan minden magyar állampolgárnak alanyi jogon járna a lélegeztetőgép,

75 év felett meg egyenesen kettő. Valika drága, tessék elfogadni, jó lesz még valamire, például rakhat rá fikuszt, meg csipkés terítőt is.

De nem, az ország egyik vezető politikusa, Debrecen város egykor sikeres polgármestere, professzionális uniós pályázat-lebonyolító és gyakorlott sportlétesítmény-avató éveken át nem gyanakodott, hogy itt valami nem stimmel. Hogy ennyi pénz nem fér be a sublótba, de még a spázjba sem. Még akkor sem, ha kipakoljuk a befőtteket.

Persze vannak az életben olyan helyzetek, amikor jobb, ha az ember megjátssza a hülyét. Inkább csak csendben tűr, és mosolyog, amikor a kocsmában hátba veregetik, hogy ma minden kört te állsz, Lajos. Tizenegy nullából csak futja rá!

És akkor is csak némán viseli a sors csapásait, ha teszem azt, a postaládája megtelik nigériai levelekkel, amiket a választók küldenek neki, csak úgy, ugratásképpen. Hogy azt mondja:

Üdvözöllek neked, tudom, hogy az üzenetem meglepetésként fog jönni, de szeretné tudni, hogy kapcsolatba lépek veled az üzleti partnerségért.

Nagyon szeretném, ha jó barátom / partnere lennél, és azt szeretném átadni az Ön pénzeszközeiért a bizalomra való befektetésekért. Szeretném használni ezt a lehetőséget, hogy közölje velem, háztartásbeli vagyok Csengerben, összesen 4,3 milliárd euró összeget veszek igénybe a befektetési alapok felhasználásához, ezért keresek hogy segítséged legyen partnerem.

Jó szívvel vettem fel a kapcsolatot, és a legfontosabb oka annak, hogy én úgy döntöttem, hogy bízom ezt az összeget az Ön számára, mert háztartásbeli nőket vagyok, nem engedhetünk meg üzletet, ezért kérem. Azt akarom, hogy a teljes befektetési alapot használjuk a befektetésünkre, amíg Ön átveszi az irányítást az összes befektetésről. 30 százalékosos részesedést kínálok Önnek a teljes pénzösszegből, később találkozom veled, amint nyaralóm van, bár több érdeklődésem van az ingatlanra.

Kérjük, vegye fel velem a személyes e-mail címemre a biztonsági okokból. Ne feledje, hogy az egész folyamat nagyon egyszerű, és folyamatosan alacsonyan kell tartanunk, és szeretném, ha minden kommunikációnk e-mailben maradna.

Várom a választ és az együttműködést.

Meleg üdvözlettel,

Egy csengeri nő, aki Remél

Amúgy Kósa Lajos hivatalos email-címe az, hogy Lajos.Kosa@parlament.hu.

Rovatok