Index Vakbarát Hírportál

2020.05.28.Csak egészséges emberek látogassák a szabadtéri rendezvényeket - az operatív törzs május 28-i tájékoztatója

Péntektől már szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani Magyarországon. A szervezőknek nem feladata, hogy az érkezők fertőzöttségét, egészségi állapotát ellenőrizzék, de aki nem tartja be a megfelelő távolságot a többiektől, azt eltávolíthatják a rendezvényről - mondta Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A védelmi intézkedések betartása és a betartatása a szervező felelőssége. 

A HATÓSÁGOK AZT KÉRIK: CSAK EGÉSZSÉGES EMBEREK LÁTOGASSÁK A RENDEZVÉNYEKET.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek szerint május 29-től nemcsak a vendéglátóhelyek belső, zárt részei nyílhatnak meg (a dolgozóknak kötelező lesz szájmaszkot viselni), de péntektől szabadtéri rendezvényeket is lehet tartani. 


Több tízezer ember eshetett át tünetmentesen a fertőzésen Magyarországon, mondta operatív törzs tájékoztatóján Szlávik János infektológus.



Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az Index kérdésére azt mondta: korábban sikerrel kezeltek betegeket Magyarországon hidroxi-klorokinnal, amely szer tesztelését mostanra a WHO leállította és elég sok tudományos kritika is érte már. Szlávik azt mondta: a járvány elején csak a kínai tapsztalatokra tudtak támaszkodni, ezért alkalmazták a betegek érdekében a szert. Ismerték a készítmény mellékhatását az idős és szívbeteg emberekre, de ezt mindössze egyetlen páciensnél észlelték. Mostanra változtattak a terápiás protokollon, és a szerrel már nem kezdenek kezelni koronavírusos betegeket Magyarországon. 



Szlávik János, Kiss Róbert és Gál Kristóf május 28-i tájékoztatója.

A sajtótájékoztatót részletesen ismertető összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

Az MTVA adását az RTL Klub segítségével közvetítjük.

Rovatok