Index Vakbarát Hírportál

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség az ORÖ-nál

2017. április 25., kedd 15:40

A BRFK megerősítette a Magyar Nemzet azon értesülését miszerint hűtlen kezelés miatt nyomozást folytatnak az Országos Roma Önkormányzatnál.

Mint az MTI kérdésére a rendőrség  közölte, a NAV feljelentése alapján indítottak eljárást február 9-én ismeretlen tettes ellen a Híd a munka világába program kétes pénzköltései miatt, az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A napilap cikke szerint a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett program ügyében a NAV is nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt, mivel szabálytalanul költhettek el 1,6 milliárd forintot.

Az újabb nyomozással együtt már legalább fél tucat eljárás zajlik a kisebbségi szervezetnél, ám egyelőre érdemi eredmény nélkül, egyik ügyben sincs gyanúsított. Egy esetben közokirat-hamisítás miatt nyomoznak egy tavalyi közgyűlés jegyzőkönyve kapcsán, egy másikban pedig hivatali visszaélés gyanújával egy autóbeszerzés kapcsán. Az adósságoktól roskadozó szervezet ugyanis 7 millió forintért vett Audi A4-est Balogh János elnöknek.

Az ORÖ ügyeiről szóló összes cikkünket erre a linkre kattintva éri el.

Rovatok