Index Vakbarát Hírportál

Mesterházy szerint Gyurcsány demokrata, Ron Werber pedig segíthet a kampányban

2017. augusztus 17., csütörtök 11:44

Miután Botka László harcot hirdetett az MSZP-n belüli Fidesz-kollaboránsok ellen, és konkrétan Molnár Zsolt ellen, aki az egyik leghangosabb akadálya volt, hogy lezárja végre a Gyurcsánnyal nem fogunk össze és kész! - elképzelését, most egy másik MSZP-s, a korábbi elnöknek és miniszterelnök-helyettesnek sikerült nagyon baráti hangnemben nyilatkozni Gyurcsány Ferencről. Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszédének vendége volt, ahol Gyurcsány mellett a Magyarországra érkezett egykori MSZP-s kampánymenedzserről Ron Werberről, illetve Simicska Lajosról is beszélt.

Simicskának minden meg van bocsájtva az MSZP-ben?

– tette fel a kérdést Rónai Egon, majd hozzátette, hogy Molnár Gyula, az MSZP jelenlegi elnöke úgy nyilatkozott, hogy állnak rendelkezésére Simicska Lajosnak és a hozzá köthetőknek, hogy ha valamilyen adattal tudnak szolgálni a Fidesz bűnei kapcsán.

Ilyen értelemben igen

– válaszolta Mesterházy, és hozzátette:

Szerintem az helyes, ha az MSZP elnöke azt mondja, hogy mi is szívesen segítünk abban, hogy az általa tudott titkokat hozza napvilágra, ami adott esetben még esetleg a bűncselekmény gyanúját is felveti.

A műsorvezető erre rá is kérdezett, hogy akkor inkább Simicska, mint Gyurcsány? Mert hogy ugyanabban a cikkben arról is szó volt, hogy hogy Gyurcsánynak a 2010 előtti hibáit nem tudják megbocsájtani. Mesterházy erre azt mondta, mikor a Simicska még jóban volt az Orbánnal, akkor a kettesszámú, ha nem az egyesszámú közellensége volt az MSZP-nek az oligarcha. Majd úgy fogalmazott:

Én Simicskára azt mondom, hogy az ellenségem ellensége nem feltétlenül a barátom. Vannak közös érdekek, vagy lehetnek közös érdekek, most nevezetesen az, hogy Orbán Viktort és rendszerét el kell takarítani a kormányból. Ebben, addig és ott, ahol ezek az érdekek és vektorok találkoznak, ott természetesen van értelme ilyen ügyekben közösen...

Itt Rónai Egon rákérdezett, hogy ezen logika mentén Gyurcsánnyal is lehetne. Mesterházy el is mondta, hogy az a dúlás, amit Orbán Viktor csinált az országban, az nem hasonlítható semmilyen korábbi kormányzáshoz. "Én azt gondolom, hogy a Gyurcsány kormányzásnak, kormányzásunknak voltak hiábái, de ezeket a hibákat nem lehet az Orbán kormányzásához hasonlítani" - mondta.

A műsorvezető arra is rákérdezett, hogy akkor Gyurcsány Ferenc tényleg nem demokrata-e, mert hogy Botka László egy nyilatkozatában gyakorlatilag ezt mondta. Mesterházy erre azt válaszolta, nem ismeri Botkának ezt a nyilatkozatát, de

Miért ne lenne? (...) szerintem a demokratikus ellenzéki oldalon mindenki demokrata.

De hozzá is tette gyorsan, hogy ő nem akarok ezzel üzenni semmit.

Reagált arra is, hogy Ron Werber Budapesten van és Botka Lászlóval, sőt Gyurcsány Ferenccel is tárgyalt, beszélgetett. Mesterházy erre azt mondta:

Én annak örülök, én jól működtem vele, számos innovatív ötlete volt.

Arra viszont nem tudott válaszolni, hogy az MSZP visszahozza-e az izraeli kampányfelelőst, mivel nem ő tárgyal vele, de annyit hozzátett, hogy Ron Werbert jó szakembernek tartja. Ő mindnekinek örül, aki hozzájárul a kampány sikerességéhez, és nem probléma szerinte, hogy olyan embert alkalmaznak esetleg, aki a 2014-es vesztes kampányban dolgozott, mert a Fidesznek dolgozó FInkelsteinnek is voltak vesztes és nyertes kampányai egyaránt.

A kérdésre, hogy őt is Soros küldi-e majd a parlamentbe Mesterházy a beszélgetés végén elmondta, hogy édesapja most találta meg a papírt, hogy elutasították gimnazistaként a Soros-ösztöndíjra való jelentkezését.

Rovatok