Index Vakbarát Hírportál

Úgy megrúgta nevelt kisfiát, hogy bevérzett a lépe

2018. május 31., csütörtök 14:39

Nem jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a verőcei nőt, aki három éve egy kiránduláson úgy megrúgta 6 éves nevelt gyerekét, hogy annak bevérzett a lépe.

Az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt nő élettársával és a kisfiúval egynapos kirándulásra ment a Szentendrei-szigetre, ahol a gyerek véletlenül egymás után kétszer is kiborította az elé tett ételt. A nő, aki fiatalabb korában versenyszerűen űzött küzdősportot, olyan nagy erővel rúgta meg a kisfiú hasát, hogy a gyerek estére rosszul lett, és keresztanyjának elpanaszolta a történteket.

A kisfiút mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy megsérült a lépe. Az orvosok elállították a vérzést, a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után hagyhatta el a kórházat, de a teljes gyógyulás 2-3 hónapig tartott.

A vádirat szerint az óvónők a bántalmazás évében gyakran panaszkodtak arra, hogy a kisfiút elhanyagolt állapotban, betegen vitték óvodába. Ha pedig a gyerek fegyelmezetlen volt, a nő dühkitörésekkel reagált.

A nem jogerős ítélet megszüntette a nő felügyeleti jogát, ugyanakkor a kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentették.

Rovatok