Index Vakbarát Hírportál

17 évet kapott a dunaföldvári vállalkozó kegyetlen gyilkosa

2018. június 14., csütörtök 19:27 | aznap frissítve

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla Gál Antalt, aki 2013-ban megölt egy dunaföldvári vállalkozót - közölte az ítélőtábla az MTI-vel. Az ügy azért is vált híressé, mert érintett volt benne egy volt fideszes képviselő, Gál Roland is

A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét. Az elsőrendű vádlottat, a 45 éves dunaújvárosi Gál Antalt, visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondták ki bűnösnek.

A per másod- és harmadrendű vádlottját, a szintén dunaújvárosi Szabó Józsefet és Gál Rolandot emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt három-három év börtönre ítélték.

Gál Antal és a későbbi áldozat, Molnár Antal üzlettársak voltak, de kapcsolatuk ellenségessé vált, miután a vállalkozó nem adott meg neki hárommillió forintot. Gál Antal, aki 2011-ben szabadult emberölés miatt kapott börtönbüntetéséből, elhatározta, hogy megleckézteti Molnár Antalt. A gyilkos 2013. április 30-án éjjel megkérte - a börtönbüntetése alatt megismert - Szabó Józsefet, hogy figyelje a vállalkozó dunaföldvári otthonát, és jelezze, ha egyedül van otthon, majd Gál Roland a helyszínre vitte őt.

Gál Antal bemászott a házba, és megfojtotta Molnár Antalt. A holttestet Gál Antal édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vitték, aminek pincéjében a gyilkos bebetonozta. Az áldozat maradványait a rendőrség 2016. februárban találta meg.

Rovatok